Oneskorený apríl z Londýna - "Rusi sú schlastaní"
03 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Podľa oficiálneho Londýna "zneužívanie alkoholu prispieva k ruským stratám". Pripomíname, že sme si vedomí toho, že už nie je "prvý apríl". O tomto podivuhodnom "zistení" píše web verejnprávneho rozhlasu a televízie Rakúska - ORF.

"Britská vláda sa domnieva, že nadmerná konzumácia alkoholu je jedným z dôvodov vysokého počtu obetí ruských síl na Ukrajine. Zatiaľ čo Rusko od začiatku útočnej vojny stratilo až 200 000 ozbrojených síl v dôsledku zranení alebo smrti, veľký počet z nich možno pripísať iným príčinám, ako sú skutočné bojové operácie, uviedlo britské ministerstvo obrany s odvolaním sa na zistenia spravodajských služieb." Informuje web orf.at.

Rusi zjavne vojnu podľa Britov "prechlastajú"

"Ruskí velitelia by mali považovať rozsiahle zneužívanie alkoholu za obzvlášť škodlivé pre účinnosť bojových operácií," uvádza sa v správe. Medzi ozbrojenými silami došlo k "extrémne vysokému" počtu incidentov, zločinov a úmrtí súvisiacich s alkoholom.

"Ťažké pitie bolo v ruskej spoločnosti rozšírené a mlčky prijaté ako súčasť vojenského života, a to aj na bojových misiách. Zlý výcvik zbraní, dopravné nehody a zranenia ako podchladenie sú tiež považované za ďalšie hlavné príčiny nebojových obetí." Píše sa v správe z Londýna, ktorú citoval web orf.at.

"Mierové jednotky NATO na Ukrajinu? To je vtip?"
Medvedev: "Ak USA nasadia na Ukrajinu „mierotvorcov“ v podobe zborov armád NATO, spálime ich." Uviedol to na svojom telegramovom účte, ktorého text prevzal web vtforeignpolicy.com. "Budú legitímnym cieľom pre naše ozbrojené sily, ak budú... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme