NAŠTVANÁ ZUZANA DOLINKOVÁ VYZÝVA ZUZANU ČAPUTOVÚ
02 | 04 | 2023 I Gabriela Fedičová

"OKAMŽITE zverejnite plán B!!!" Vyzýva na sociálnej sieti Zuzana Dolinková (Hlas - SD). "Vážená pani prezidentka, je najvyšší čas, aby ste obratom vymenovali úradnícku vládu, ktorej jedinou úlohou bude doslova ratovať Plán obnovy, aby Slovensko skutočne neprišlo o všetky jedinečné peniaze, ktoré nám Brusel vo výške 6 miliárd € ponúka na obnovu a investície štátu," dodáva Dolinková.

"Vyzývam niekoho v tomto štáte, kto je skutočne kompetentný a zodpovedný za vedenie rezortu zdravotníctva, aby okamžite zverejnil plán B, na základe ktorého bude jasné, kam bude presunutých 281 miliónov € z plánu obnovy, ktoré mali byť na základe rozhodnutia Hegerovej vlády pôvodne použité na výstavbu hrubej stavby nemocnice Rázsochy," píše na sociálnej sieti Zuzana Dolinková.

"To, čo za HLAS tvrdím od prvého dňa, kedy bol Plán obnovy v oblasti zdravotníctva predstavený, a to, že sa z neho žiadna nová nemocnica, vrátane novej národnej koncovej univerzitnej nemocnice na Rázsochách nepostaví, je dnes už holým faktom. Preto, aby sme trestuhodne nepremrhali 281 miliónov € je kľúčové OKAMŽITE ROZHODNÚŤ o tom, kam tieto peniaze pôjdu," dodáva.

Dolinková vyzýva okrem prezidentky aj Eduarda Hegera

"Vyzývam povereného ministra zdravotníctva Eduarda Hegera, ktorý vo všetkých svojich funkciách dennodenne zlyháva, aby povedal občanom Slovenska, ako budú použité peniaze, ktoré mali byť určené na výstavbu univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách. Či budú tieto peniaze prerozdelené do modernizácie a rekonštrukcie regionálnych nemocníc, ktoré majú pripravené projekty a mohli tak čím skôr peniaze čerpať alebo aký je vlastne plán B ohľadom výstavby národnej koncovej univerzitnej nemocnice pre pacientov, lekárov, zdravotníkov, medikov," uvádza na sociálnej sieti.

"Fatálne zlyhanie a zmarenie výstavby univerzitnej nemocnice na Rázsochách je posledným symbolickým klincom do rakvy a pohrebom tejto najneschopnejšej amatérskej odvolanej vlády," myslí si Dolinková.

"Vážená pani prezidentka, je najvyšší čas, aby ste obratom vymenovali úradnícku vládu, ktorej jedinou úlohou bude doslova ratovať Plán obnovy, aby Slovensko skutočne neprišlo o všetky jedinečné peniaze, ktoré nám Brusel vo výške 6 miliárd € ponúka na obnovu a investície štátu," konštatuje v závere príspevku Dolinková.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik