"Mierové jednotky NATO na Ukrajinu? To je vtip?"
02 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Medvedev: "Ak USA nasadia na Ukrajinu „mierotvorcov“ v podobe zborov armád NATO, spálime ich." Uviedol to na svojom telegramovom účte, ktorého text prevzal web vtforeignpolicy.com.

"Budú legitímnym cieľom pre naše ozbrojené sily, ak budú umiestnení na frontovú líniu bez súhlasu Ruska so zbraňami v rukách a budú nás priamo ohrozovať." Povedal podľa citovaného zdroja Medvedev.

Západ si potrebuje vynútiť pre Ukrajinu prímerie

Podľa vysokého predstaviteľa Ruska "je skutočným cieľom Západu nastolenie pre nich priaznivého prímeria na frontovej línii".

"Je jasné, že takzvané mierové jednotky NATO jednoducho vstúpia do konfliktu na strane našich nepriateľov ... Rozpútajte tú úplne tretiu svetovú vojnu...," povedal Medvedev.

Odvolal sa na Orbána

Začiatkom marca maďarský premiér Viktor Orbán  podľa citovaného webu vtfforeignpolici.com uviedol, že  Európska únia je o krok vpred od diskusie o vyslaní armády nejakého druhu mierových síl na Ukrajinu.

National Interest: Ukrajina je pre USA novým Vietnamom
„Spojené štáty neutiahnu vojnu proti Rusom na Ukrajine, je čas sa porúčať.“ Takto by sa dal zhrnúť obsah článku s názvom „Between Vietnam and Ukraine: Reflections on Ending a War“ (Medzi Vietnamom a Ukrajinou: Úvahy o ukončení vojny) v časopise The... Čítať ďalej
02 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik