Za TOTO policajti Spišiaka NEPOCHVÁLIA! (VIDEO)
01 | 04 | 2023 I Eka Balašková

Podľa predsedu Smeru s ním do Progresívneho Slovenska prichádza Oszkár Világi. Jaroslavovi Spišiakovi, pretože o ňom je reč, tu bola v minulosti vybudovaná povesť akéhosi „slovenského Cattaniho“.

Že chce ako progresívec zahlasovať za registrované partnerstvá, je logické. Čo však zrejme aj policajtov zaskočí je, že mieni legalizovať drogy. Oszkár Világi je niečo, ako maďarský oligarcha na slovenskej politickej scéne, no Spišiak medzi ním a trebárs Výbohom vidí veľký rozdiel. Mimochodom, pamätáte si ešte, kto bol Corrado Cattani?

Partnerstvá pre LGBT+

Spišiak priznal, že hoci ako človek, pôsobiaci v policajných zložkách, verejne musel byť apolitický, jeho názory vždy boli liberálne a preto kým kedysi sympatizoval so stranou SaS, pri rozhodovaní o vstupe do politiky bolo PS logickou voľbou. Aj preto na otázku, či by ako poslanec hlasoval za registrované partnerstvá pre LGBT+ ľudí, jeho odpoveď znela: „No samozrejme.“

So Spišiakom asi šliapli do...
Toto mainstreamu naozaj nevyšlo. Vmanipuloval Michala Šimečku z Progresívneho Slovenska do aktivít, ktoré môžu byť pre progresívnych liberálov veľmi neproduktívne. Myslí si to v statuse na sociálnej sieti politológ Jožo Lenč. "Progresívne... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Aj (a nie len!) za legalizáciu marihuany

Policajti s tým síce problém mať môžu, ale on za legalizáciu marihuany za určitých podmienok bude hlasovať.

„Ja chcem vyriešiť problém. Čiže drogovú kriminalitu. A tá spočíva práve v tom, že je to nelegálne. Úplne nelegálne a niektorí ľudia to chcú riešiť. Tak som zvažoval aj takú možnosť, že čo keby že zlegalizujeme všetky drogy. Aj takým debatám som bol prístupný,“hovorí Spišiak, aj keď pripúšťa, že drogy škodia.

Keď už ale je ten liberál...

„Ale keď som raz liberál a ty si myslíš, že ti to neškodí, že ti to robí dobre, tak ... viete, každý sa má rozhodovať sám. Na toto sú dlhšie úvahy, k tomu sa tu nedopracujeme, ale ja som otvorený akýmkoľvek riešeniam, ktoré pomôžu spoločnosti a hlavne pomôžu jedincovi. Lebo ten je najdôležitejší, nie masa,“ zdôrazňuje Spišiak.

Nová posila progresívcov - bývalý policajný prezident
Do mimoparlamentného Progresívneho Slovenska vstúpil bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak. V stredu o tom informoval predseda hnutia Michal Šimečka. "Do Progresívneho Slovenska prináša 30 rokov skúseností z polície až po tie najvyššie... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SLOVNAFT, a.s. Oszkár Világi /TASR

Nie je oligarcha, ako oligarcha

O Oszkárovi Világim sa vie, že podporoval niekoľko politických projektov zameraných na maďarskú menšinu. Spišiak však medzi ním a Póorom či Brhelom vidí veľký rozdiel.

„Keď som mu povedal, že idem za policajného prezidenta, alebo potom za poradcu, alebo teraz, že idem až do politiky, tak v podstate mi fandí. A oni naňho tým pádom útočia, že on je ten oligarcha, ktorý ma riadi, alebo že má nejaké svoje záujmy. Ale on je s tým uzrozumený a on chce, aby už konečne tu vládol poriadok,“ argumentuje Spišiak.

Roky v pozadí

Jaroslav Spišiak v ostatných rokoch o sebe verejne veľmi nedával vedieť, mnohí si ho pamätajú z čias, kedy pôsobil ako policajný prezident, kam sa dostal ako „bojovník proti mafii“ a v tých časoch vzniklo jeho prirovnanie k seriálovému hrdinovi Corradovi Cattanim. V ostatných troch rokoch pôsobil ako poradca ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Začiatkom februára internetom kolovalo údajné zloženie novej úradníckej vlády, kde Spišiak figuroval ako minister vnútra a Prezidentský palác tento zoznam odmietol ako výmysel.

Šutaj Eštok: Lipšicovci už prevracajú kabáty
Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) registruje najnovší „prestup“ na slovenskej politickej scéne – Jaroslav Spišiak oznámil svoj vstup do politiky. Registruje ho však s tým, že Igora Matoviča opúšťajú jeho verní prívrženci po tom, ako sa jeho politická loď... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Kto je Corrado Cattani

Komisár Corrado Cattani bol hlavnou postavou talianskeho viac ako 50-dielneho seriálu Chobotnica o boji proti sicílskej mafii, natočeného v rokoch 1984–2001. V seriáli túto postavu, vystupujúcu do 4. série (1989), stvárnil taliansky herec Michele Placido.

Reálnymi predlohami postavy Cattaniho mohli byť okrem iného talianski prokurátori Rocco Chinnici, Giovanni Falcone či Paolo Borsellino, ktorí sa stali symbolmi boja proti talianskej Cosa Nostra. Všetci traja boli mafiou zavraždení (Chinnici v roku 1983, Falcone v máji 1992 a Borsellino v júli 1992), zatiaľ čo Cattaniho mafia nechá zastreliť vo finálnej scéne 4. série seriálu Chobotnica, natočenej roku 1989.

Facebook / Corrado Cattani (Michele Placido) - La Piovra | Predstaviteľ Corrada Cattaniho

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik