Už je toho dosť, starajú sa o všetkých a o všetko, len nie o nás
31 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Málokedy ako titulný obrázok používame sliepky s kohútom. Hydinu už neprirovnávame ani k politikom a političkám. Je totiž oveľa užitočnejšia pre naše prežitie ako oni a ony. Človek má však už naozaj "po krk" toho, čo sa na Slovensku deje a možno až nad hlavu toho, čo sa tu nedeje. Zúri tu totiž nevyhlásená vojna proti vlastným občanom.

Pustíte si večernú, takmer už nočnú akože diskusnú reláciu a tam na vás zaútočí moderátorská blondínka s našpúlenými perami a zlovestným výrazom v očiach. Jednoducho a drzo každému, kto má iný názor, ako ona, vynadá z moci mediálnej (hoci prihlúplej) tváre do dezolátov, hoaxerov, konšpirátorov a hostí sa spýta: "Tak, vážení, čo s tým"? Už jej nestojíme ani len za to, aby sa pýtala "čo s nimi", my sme pre ňu zjavne "to". Podľa prieskumov drvivá nadpolovočná väčšina obyvateľov Slovenska. Radšej nebudem písať, čo je pre mňa ona. Aj keď v poslednom čase vhodné slová, okrem vulgarizmov, na opísanie toho, čo sa na Slovensku deje, akosi nenachádzam. Nechajme však túto... (doplňte si podľa vlastného uváženia a jazykového jemnocitu), nech si špúli ksichtík a ustarostene gúľa očami ďalej. Ju je možné tak zapnúť, ako aj vypnúť. U mňa už iba to druhé. Zbohom televízia so synonymickým názvom maštaľnej mrvy! 

Pätolizači naklusali zas tam, kde vzniklo nové pútnické miesto

Žiaden Mariazell, žiadne Santiago de Compostela, žiadne Lurdy! Možno ešte o týždeň Vatikán. Aby sa bolo čím a kde ukazovať veriacim. A potenciálnym voličom. A inak už pomaly iba "týždňovky" v Kyjeve. V iných súvislostiach chodia provokovať a - prepytujem - nasierať do Michaloviec, Námestova a tvária sa, že ich misiou je obrátiť "pohanov" na tú správnu - jedine ich vieru. Ako Indiánov v Amerike po jej a ich objavení. To fakt už radšej pred dverami milé slušné tetušky so Strážnou vežou v rukách. Vyslancov militaristov, najrôznejších Globsecov a utečencov z psychiatrií máme už naozaj vonku pobehujúcich už dosť. Prepáčte mi, vážení čitatelia, že som použil množné číslo - máme - ale predpokladám, že to nie je iba môj pocit.

Pre koho si Slováci platia vládu a parlament?

Alebo tu má nejaký cudzí štát svoje detašované mocenské pracovisko? Úradovňu? "Štempelhaus", ako sa kedysi hovorilo? Žijeme v nejakej obdobe niekdajšieho protektorátu? Žijeme v nejakom paralelnom časopriestore neslávne známu "heydrichiádu"? Kde nás k múru stavajú blondínky s ustarostenými otázkami "čo bude s dezolátmi a konšpirátormi"? Za jedného cudzinca popravíme desať našich? Toto naozaj chcú? Zjavne áno, stačí málo - mať vlastný názor. Už to je protištátny čin. Trestný čin. Toto bujnie pred našimi očami ako metastázujúci nádor. Prezidentka to citlivo vníma a nič. Nepostaví sa a z titulu svojej pozície v správe štátu nevyhlási "tak už dosť!" Nie, nespraví to, lebo jej to vyhovuje. Iba tak, citlivo vnímať, ako urážajú, dehonestujú a v priamom prenose strieľajú (nateraz "iba" ideologicky) občanov jej štátu a dokonca, aj mnohých jej bývalých voličov medzi nimi.

Kašlú na našu obranu a ochranu v našom štáte

Zúfalá gazdiná píše - večer som dala "sedieť" sliepky, ráno som ich mala o osem menej. Vzali aj kohúta. Psa už chovám v dome, aby mi nevzali aj toho. Iný zas hodil status, že si odbehol do krámu a medzitým mu z domu zmizli nové botasky. Stará mama mávala kedysi stodolu iba tak, zavretú na "haspru". Tú istú stodolu mám dnes na zadných vrátach na päť zámkov a na predných na štyri. Keď si vyložím pred bránu kartóny a staré železá, že odveziem do šrotu, o hodinu to tam nie je. Opilci vraždia na drahých limuzínach naše študujúce deti, štátni úradníci kradnú zo spoločného ako straky, fešáci bez nároku sa vozia v pancierových limuzínach, sme druhý najchudobnejší štát v Európe a perepúte riťolezov - opäť pardon za výraz - v zahraničí rozdajú vo svojom mene a bez nášho súhlasu aj tú záplatu na našich zadkoch. A vyhrážajú sa nám trestným konaním, ako ich za to nebudeme chváliť.

Tak teda, čo s tými dezolátmi? Do plynu? Do gulagov? Zbaviť volebného práva? Alebo skorumpovať, ako to tiež niekto skúša? To sú otázky určite nie iba pre blondínky z televíznych obrazoviek.

O znásilnení tak, "nenicholsonovsky"
„Viete, čo je znásilnenie?“ Pýta sa na sociálnej sieti „jablková“ Lucia Ďuriš Nicholsonová. Myslím si, že viem, ale nie som si istý, či to vie ona. Iba že by ostro odmietala najnovšie „gender“ trendy, ako jedným dychom odmieta znásilnenia žien a... Čítať ďalej
31 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik