OBŽALOBA voči TRUMPOVI ukazuje, že globalistický tábor je v PANIKE!
02 | 04 | 2023 I Ladislav Kováčik

Asi netreba dlho vysvetľovať, prečo je možné bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa označiť ako lídra antiglobalistického politického tábora v Spojených štátoch. Trumpova politika sa v mnohom značne odlišovala od toho, akým spôsobom vládli vo Washingtone jeho predchodcovia. Často sa pripomína aj to, že Donald Trump vo svojej funkcii nezačal žiadnu novú vojnu pod vedením Spojených štátov. Jeho zápas proti tzv. deep state, či „hlbinnému štátu“, teda štruktúram, ktoré v USA fakticky vládnu, potláčajúc tým charakter USA ako federatívnej demokratickej republiky, bol vyjadrený aj heslom „Drain the swamp“ („Vysušme bažinu“). S Trumpovým vládnutím sa spájalo aj iné populárne heslo - „Make America great again“ - teda „Urobme Ameriku znovu veľkou“.

Bezprecedentná situácia

V poslednom čase Trump vo svojich verejných posolstvách zdôrazňoval, že Spojené štáty pod vedením prezidenta Joea Bidena už nie sú viac vo svete rešpektované. Nezabúdal však spomenúť, že na zvrátenie tohto trendu existuje aj účinný recept – a to, aby bol Trump v roku 2024 opätovne zvolený za prezidenta.

Za týchto okolností nedávno Veľká porota v New Yorku rozhodla o vznesení obvinenia voči Trumpovi v súvislosti s kauzou pornoherečky Stormy Daniels, ktorej mal Trump zaplatiť úplatok, aby pred voľbami v roku 2016 mlčala o pomere s ním.

Situácia je úplne bezprecedentná. Obžaloba Trumpa, ku ktorej by malo oficiálne dôjsť zrejme 4. apríla, je prvou obžalobou týkajúcou sa bývalého prezidenta USA.

Predstavitelia Republikánskej strany vyjadrujú svoje rozhorčenie, Trumpa sa už zastal aj jeho potenciálny rival v boji o republikánsku nomináciu do prezidentských volieb, floridský guvernér Ron DeSantis, ktorý dokonca označil vznesenie obvinenia voči bývalej hlave štátu za „neamerické“.

Podobnosť so Slovenskom

Ako nad tým uvažujem, je asi úplne pochopiteľné, že mi na um prichádza aj dianie v OČTK a v justícii na Slovensku. Základná téma je tu vlastne úplne rovnaká. Na jednej strane sú globalistické sily, ktoré si však uvedomujú, že oproti nim stoja tvrdí súperi, ktorí môžu nimi nastolený politický kurz zvrátiť. V Spojených štátoch sa demokrati cítia ohrození Trumpom, u nás sa aktuálna „poverene“ vládnuca Hegerova garnitúra obáva predovšetkým návratu Roberta Fica a jeho strany Smer.

A tak skúšala všetko možné aj nemožné, aby bývalého trojnásobného premiéra politicky odstavila. V súvislosti s kauzou Súmrak tu bol dokonca pokus dostať Fica do väzby, ktorý však odmietol parlament. Aktuálne je v súvislosti s korupciou obžalovaný smerácky exminister vnútra a novoohlásený šéf volebného štábu Smeru Robert Kaliňák.

Tak v prípade Trumpa v USA, ako aj pri Ficovi a Kaliňákovi na Slovensku to takpovediac smrdí účelovosťou na sto honov - nech už by sme si to rozoberali akokoľvek! V krátkosti môžeme spomenúť, že za podobne pochybný možno označiť aj súdny proces s českým expremiérom Andrejom Babišom kvôli kauze Čapí hnízdo, kde sa však Babišovi nakoniec podarilo dokázať svoju nevinu.

Bidenov „Summit pre demokraciu“ vypískali aj vlastní!
Druhý summit amerického ministerstva zahraničných vecí pre demokraciu, ktorý sa tento týždeň koná od utorka do štvrtka, bol sklamaním – Pakistan ho úplne odmietol a rastúce mocnosti Čína a Rusko úplne zosmiešnili, informuje americký portál... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Sympatie Európanov

Česko a Slovensko sú však malí hráči a malé fronty toho veľkého celosvetového zápasu, ktorý tu prebieha. Dianie okolo Donalda Trumpa je oproti tomu, pochopiteľne, neporovnateľne závažnejšie. Spojené štáty sú stále superveľmocou, ktorá nastoľuje globálne trendy. Donald Trump sa ako americký prezident zameriaval v prvom rade na riešenia problémov Američanov, namiesto toho, aby sa vrhal do nákladných vojenských dobrodružstiev prebiehajúcich tisícky kilometrov od americkej pevniny. Tým si získal aj sympatie mnohých Európanov, ktorí videli, že nie je nevyhnutné, aby americká politika bola len tvrdo hegemonistická, tak ako na to boli zvyknutí pri predošlých lídroch Bieleho domu.

Donald Trump jednoducho nešiel podľa globalistických nôt a je zrejmé, že ani opätovne by nebol ochotný podriadiť sa záujmom nikým nevolených štruktúr tzv. deep state. Nuž, čo iné majú teda tieto globalistické sily robiť – než pokúsiť sa Trumpa politicky eliminovať trebárs aj prostriedkami trestného práva? (Pripomeňme, že v minulosti dochádzalo aj k vraždeniu amerických prezidentov, nateraz to však vyzerá, že až takto ďaleko globalisti aktuálne zachádzať nemusia.)

Trump nesmie prejsť!

Ale na tomto celom vlastne môžeme vidieť aj jeden výrazne pozitívny moment. Pokiaľ sa globalisti uchyľujú k pokusu o politickú elimináciu bývalého prezidenta prostredníctvom trestného práva, tak je úplne zrejmé a jasné, že tento tábor sa ocitol v značnej panike a že si veľmi dobre uvedomuje, ako výrazne je jeho hegemónia ohrozená.

A tak bude ochotný siahať po špinavostiach každého druhu. Príkaz znel jasne: Trump jednoducho nesmie prejsť! Nech už si americká alebo aj zahraničná verejná mienka želá čokoľvek. Záujmy vojensko-industriálneho komplexu a deep state sú tu ďaleko prednejšie!

Ale čím viac budú globalisti dávať najavo svoju nervozitu v súvislosti s politikmi typu Donalda Trumpa a čím viac sa budú uchyľovať k takýmto zákerným pokusom o ich odstavenie – tým väčšmi riskujú, že sa ešte omnoho širšiemu okruhu ľudí než doteraz stane zjavným, že obyvatelia tzv. západnej civilizácie vôbec nežijú v demokracii, ale len v jej trápnej karikatúre. A že takto nastavený falošný, pseudodemokratický systém treba čím skôr zmeniť na skutočne demokratický, slúžiaci záujmom občanov.

Ak obžaloba Donalda Trumpa výrazne poslúži účelu „prebudenia“ širokých más ľudí na Západe, tak ju vlastne bude možné v konečnom dôsledku považovať za celkom užitočnú.

Štedrý Biden. Milóny na rozvoj demokracie!
Biden sľubuje 690 miliónov dolárov na „programy rozvoja demokracie“ po celom svete. Nie je prekvapujúce, že sa to opäť stane propagandistickou udalosťou pre Washington, aby presviedčal ostatné krajiny, aby spolupracovali s jeho „konkurenčnou“... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik