Neuveríte, čo vymyslelo Ministerstvo plyšového medvedíka (GALÉRIA)
31 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Majiteľ internetového hračkárstva Dráčik v najnovšom baneri na svojej stránke neostáva nič dlžný povesti o ostrom a ironickom pere. Tentokrát v mene fiktívneho Ministerstva plyšových medvedíkov (veď sme v obchode s hračkami) podáva žiadosť o vstup do ekonomického združenia BRICS.

Navrhuje preto aj zmenu názvu, kde má Slovensko prvé miesto, pretože sme krajina s veľkým významom, v ktorej sa oplatí zriadiť finančné centrum aj s vysvetlením, že u nás sa peniaze nestratia. Robí tak on, pretože vedenie Slovenska má celkom iné problémy, ako ľudia, ktorí nezvládajú platiť účty. No a EÚ si robí starosti, aby si mohli zmeniť pohlavie podľa potreby, uzatvára Viglaský svoje ironické vysvetlenie. BRICS je na vzostupe a hovorí sa o ňom čoraz častejšie. Viglaský je známy tým, že na stránke svojho hračkárstva sa prihovára aj dospelým - štipľavo ironicky si podáva mnohé aktuálne témy, na ktoré má celkom iný názor, ako sa mainstreamu páči. Niektoré z jeho vyjadrení pripomíname v galérii.

Na prvom mieste

„Po dôkladnom zvážení, Vás chcem požiadať o pribratie Slovenska do Vášho spoločenstva. Zároveň navrhujem modifikovať názov skupiny na SBRICS. Iste sa pýtate prečo Slovensko na prvom mieste. Tak zajedno mi to takto dobre znie a potom, aspoň sa vy väčší nebudete hádať,“píše Dušan Viglaský v najnovšom z radu svojich banerov.

Analytická predpoveď: rok 2023 je nešťastný rok
Podľa politológa, špecializovaného na geopolitiku Blízkeho východu Sharmeena Narvaniho, najvyššie percento presnosti nie je v predpovediach, ale v analýze trendov, ktoré sú momentálne v procese vývoja. Podľa toho sa bude v roku 2023 ďalej... Čítať ďalej
23 | 03 | 2023 | Milan Laca

Veľké plány

„Slovensko je malá krajina s veľkým významom. Bude prínosom v rôznych oblastiach a hlavne vo finančnom sektore. Navrhujem zriadiť na Slovensku finančné centrum, niečo na spôsob Švajčiarska. Ich životná úroveň nám bola sľubovaná, respektíve sme opäť naleteli tým Anglosasom. Ako keď si ovca postaví dom s vlkom. Ja viem, už ste nás z tej kaše niekoľko krát ťahali, ale už sme sa po 100 rokoch poučili. Dúfam. Medzi tým sa z nás stal medveď. Nie ťarbavý, lenivý, ospalý, ale naozajstná dravá šelma,“ pokračuje Viglaský a ubezpečuje, že na Slovensku sa peniaze nestratia, niekedy dokonca ani nenájdu.

Hračkárstvo Dráčik, zdroj foto: FB/Artur Bekmatov

Prečo podáva žiadosť on

„Dovolil som si podať túto žiadosť sám a využiť tak nesmiernej zaneprázdnenosti slovenských vládnych a ústavných činiteľov. Jeden sa akože háda s druhým a ten druhý zase s prvým, nevedia čo ďalej a tak naťahujú čas, iného trápi svedomie aj keď všetci tvrdili, že žiadne nemá, ďalšieho tam dotlačili napriek tomu, že nechcel, štvrtý je na nákupoch s deťmi a manželkami, princezná z paláca sa venuje foteniu a módnym prehliadkam. Čo na tom, že ľudia už nemajú na účty a potraviny,“ide si svoj ironický blog Viglaský.

EDUARD HEGER A JAROSLAV NAĎ SÚ NA UKRAJINE!
Dočasne poverený premiér SR Eduard Heger pricestoval v piatok na Ukrajinu, kde sa stretne s prezidentom Volodymyrom Zelenským. Čas ani miesto stretnutia nie je možné z bezpečnostných dôvodov vopred zverejniť. S Hegerom na Ukrajinu prišiel aj... Čítať ďalej
31 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nešetrí ani EÚ

„No a tí európski, majú plné ruky práce so softvérom na zmenu pohlavia. Napriek tomu, že stál necelých pätnásť miliárd euro, tak nefunguje. Síce funguje, ale viete si ho zmeniť len raz za mesiac, a to je proste málo. A to ani nehovorím, že sa nemyslelo na to, ak si chcete zobrať kozu za manželku. Proste nespĺňa potreby moderného a progresívne zmýšľajúceho človeka. Viete si predstaviť tú traumu čakateľov,“rúbe Viglaský a na záver ešte úctivo ponúka odpovede na prípadné otázky.

Kam sa to Ministerstvo plyšových medvedíkov „tlačí“?

Krajiny zoskupenia BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína, Južná (South) Afrika) majú celkovú rozlohu 39 746 220 km2 a odhadovanú celkovú populáciu približne 3,21 miliardy. Alebo približne 26,7 % svetovej súše a 41,5 % svetovej populácie. Brazília, Rusko, India a Čína patria medzi desať najväčších krajín sveta podľa počtu obyvateľov, rozlohy a HDP, pričom posledné tri sú všeobecne považované za súčasné alebo vznikajúce superveľmoci.

Juhoafrická ministerka zahraničných vecí Naledi Pandor uviedla, že celosvetový záujem o skupinu BRICS je obrovský a o vstup sa podľa nej uchádzajú krajiny, ako Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Egypt, Alžírsko a Argentína, ako aj Mexiko a Nigéria.

Nový svetový poriadok? Krajiny BRICS ako alternatíva k Západu
Štáty BRICS – Brazília, Rusko, India, Čína a Južná Afrika – sa rozhodli postaviť ako alternatíva k existujúcim medzinárodným finančným a politickým fóram Západu. Éra unipolarity USA očividne končí. Len či to Západ prežije! Hospodárske... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Zdroj: @reprofoto Dráčik
Všetko tu už bolo, preto sa môžeme poučiť z histórie. Aj o spojencoch...
Všetko tu už bolo, preto sa môžeme poučiť z histórie. Aj o spojencoch...
www.dracik.sk
Slovenský podnikateľ píše list nemeckému kancelárovi
Slovenský podnikateľ píše list nemeckému kancelárovi
www.dracik.sk
Výzva internetového hračkárstva na účasť v referende
Výzva internetového hračkárstva na účasť v referende
dracik.sk
Baner českej stránky internetového hračkárstva
Baner českej stránky internetového hračkárstva
www.dracik.cz
Prvý baner roka 2023 hovorí o slobode
Prvý baner roka 2023 hovorí o slobode
www.dracik.sk
www.dracik.sk
www.dracik.sk
www.dracik.sk
Všetko tu už bolo, preto sa môžeme poučiť z histórie. Aj o spojencoch...
Slovenský podnikateľ píše list nemeckému kancelárovi
Výzva internetového hračkárstva na účasť v referende
Baner českej stránky internetového hračkárstva
Prvý baner roka 2023 hovorí o slobode

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik