Karol Farkašovský: Minister by mal ubrať pary
01 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Slovensku v súvislosti s vojnou na Ukrajine každým dňom klesá pud sebazáchovy! Skonštatoval to na sociálnej sieti politik a dlhoročný moderátor Karol Farkašovský (SNS). A dovolil si len vecne pripomenúť, že Slovensko to nie sú len ministri, vláda, parlament či prezidentka. Slovensko – to je predovšetkým (!!!!!) 5 a pol milióna občanov.

"Ale to zrejme nie je pre verchušku až také dôležité. Vyzerá to tak, že členovia dočasnej, dôvery zbavenej a 90 percentami národa nechcenej torzo - vlády, pri každej návšteve Kijeva chytajú druhý dych," píše národniar.

Podľa Farkašovského sme už na Ukrajinu dali všetko. Celý vojenský a armádny majetok. Dali sme aj to, čo občania odmietali. Aj to, čo bolo v rozpore s Ústavou. Ale dočasné vládne figúrky to absolútne netrápi, myslí si.

"Pri terajšej návšteve Kijeva sa zrodila v hlavách oboch ministrov obrany myšlienka „vyrábať v spoločnom podniku muníciu a náboje“. Údajne je to pre Slovensko výhodná investícia. A do "konkrétností vraj pôjdu v priebehu niekoľkých dní a týždňov". To namiesto chleba budeme produkovať patróny a delostrelecké náboje..?," pýta sa politik.

"Haloóó pán dočasný, dôvery zbavený minister obrany, brzdite. To ste si v tom mocenskom ošiali vôbec nevšimli, že máte do predčasných volieb – kúriť a svietiť? Vy tu posielate Mig-y, kupujete 47 tisíc automatických pušiek, idete zakladať spoločný podnik na výrobu munície... Už len čakáme čo urobíte s našimi F-16 tkami keď ich američania konečne dodajú na Slovensko."

Zdroj Foto: FB | Karol Farkašovský, poslanec NR SR za SNS

Farkašovský prízvukuje, že Slovensko nie je žiadna veľmoc. Slovensko je malý štát ale s ľuďmi dobrého srdca, ktorý s vojnou nemá a nechce mať nič spoločné. Slovensko pomáha. Žiaľ, aj zbraňami i humanitárne nad hranicami svojich možností. Minister obrany – aj keď odvolaný – má v prvom rade pozerať na záujmy vlastnej krajiny. Aj pri všetkom „bojovom“ a vojnovom nadšení treba ubrať pary a skončiť s velikášskymi rečami a sľubmi.

"S rovnakým nadšením a horlivosťou začnite konečne skloňovať najväčšiu zbraň – ktorá naozaj zachráni milióny ľudských životov," apeluje na Naď.

Do histórie sa dá podľa národniara zapísať aj inak ako všetci ostatní. "Zvoľte si originálnejší spôsob, presmerujte svoje bojové nadšenie a horlivosť na nastolenie prímeria a Mieru. Tým najviac pomôžete Ukrajine i Slovensku...kde ste ešte tak trochu – aspoň formálne ministrom," uzavrel Farkašovský.

Slovensko je naozaj PRIEKOPNÍKOM! Žiaľ, iba v pomoci Ukrajine
Slovensko môže byť Ukrajine nápomocné pri dodávkach 155-milimetrovej aj 152-milimetrovej munície. SR je jednou z iba troch krajín na svete spomedzi tých, ktoré podporujú Ukrajinu, ktorá vyrába práve 152-milimetrovú muníciu. V piatok to na Ukrajine... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik