Argentínsky kardinál nahradí chorého pápeža
01 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Pre pápežov zlý zdravotný stav nahradí Františka pri slávení omše na Kvetnú nedeľu na Námestí svätého Petra argentínsky kardinál Leonardo Sandri, oznámil Vatikán.

Kvetná nedeľa bez pápeža

Sandri, bývalý prefekt vatikánskej Kongregácie pre východné cirkvi, prezradil, že v pondelok mu oznámili, že bude slúžiť svätú omšu na Kvetnú nedeľu, ktorá odštartuje oslavy Veľkého týždňa. Tie vyvrcholia Veľkonočnou nedeľou, píše Breitbart.

„Áno, samozrejme, môžem potvrdiť, že v nedeľu budem sláviť omšu dlaní,“ povedal Sandri. "Už minulý pondelok som bol upozornený majstrom pápežských ceremónií, že liturgie Veľkého týždňa bude sláviť každý kardinál, a požiadali ma o Kvetnú nedeľu."

Vatikán údajne stále dúfa, že pápež František bude dostatočne v poriadku, aby mohol predsedať veľkonočnej omši, ktorú bude slúžiť kardinál Giovanni Battista Re, a že pápež bude môcť udeliť požehnanie Urbi et Orbi z centrálnej lóže baziliky. 

Výročie smrti pápeža Jána Pavla II.

Kvetná nedeľa pripadá na 2. apríla tohto roku, na 18. výročie smrti pápeža Jána Pavla II. V ten deň v roku 2005, keď pápež už nemohol hovoriť, bol to ten istý kardinál Sandri, ktorý hovoril namiesto pápeža.

Pápež František strávil svoju tretiu noc v rímskej nemocnici Gemelli po tom, čo ho tam v stredu popoludní rýchlo previezli sanitkou. Sťažoval sa na ťažkosti s dýchaním a bolesti v hrudníku.

agentúra AFP/TASR | Pápež František

Pápež sa v súčasnosti lieči na „infekciu dýchacích ciest“, ktorá si vyžiada niekoľko dní v nemocnici. Vo štvrtok pápežský hovorca Matteo Bruni uviedol, že František sa lieči antibiotikami na vírusovú bronchitídu.

Podľa talianskeho denníka Il Messaggero nikto presne nevie, čo s pápežom je a oficiálny bulletin z vatikánskej tlačovej kancelárie poslúžil len na to, aby ľudí ešte viac zmiatol.

Pápež František len pred niekoľkými týždňami oslávil desiate výročie na stolci za protichodných recenzií. V roku 2013 bol zvolený za prvého pontifika z Latinskej Ameriky a prvého z jezuitského rádu založeného svätým Ignácom Loyolom.

Pápeža Františka previezli do nemocnice
Pápež František má infekciu dýchacích ciest a bude musieť stráviť „niekoľko dní“ v nemocnici kvôli liečbe, uviedol Vatikán v stredajšom vyhlásení. Vo vyhlásení sa uvádza, že 86-ročný pápež sa v posledných dňoch sťažoval na ťažkosti s dýchaním.... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik