Štefan Harabin o Čaputovej cenzurovanej slobode (VIDEO)
30 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Emeritný predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin „dvíha obočie“ nad vyjadreniami prezidentky Zuzany Čaputovej. Tá na jednej strane mieni trestať dezinformácie, na druhej strane ich sama podporuje napríklad aj pri spomienke na Sviečkovú manifestáciu.

Harabin upozorňuje na oxymoron (dve navzájom sa vylučujúce slová v jednom vyjadrení, pozn. red.) o demokratickej cenzúre, v mene ktorej by prezidentka proti dezinformáciám použila aj trestné právo. Harabin pripomína, že pod ruskú propagandu sa skrýva každý nesúhlas s vládnou mocou a pripomína množstvo dezinformácií, ktoré prinášajú médiá hlavného prúdu. Tiež sa pozastavil nad faktom, že prezidentka sa pri výročí Sviečkovej manifestácie pasuje za nositeľku slobody, no ten, kto za tú slobodu sedel vo väzení, nebol ani len zmienený. Ako prezidentka odkomunikovala 35-te výročie tejto udalosti?

Demokratická cenzúra

„Na konferencii o zahraničnej politike u ministra Káčera vystúpila aj podvodná advokátka Čaputová. Sťažovala si na prieskumy, lebo hovoria, že Slováci vo veľkej miere nechcú podporovať Ukrajinu, ani NATO. Problém je v dezinformáciách, ktorým ľudia podliehajú. Bola by rada, keby parlament na ochranu demokracie, našich hodnôt a našich spojencov prijal zákony tzv. demokratickej cenzúry,“ hovorí Štefan Harabin a cituje prezidentku. Tá povedala, že v záujme ochrany demokracie je nutné zapojiť aj trestné právo.

Už aj Eurostat je pre šialencov z vlády dezolát
My sa tu sťažujeme, že naše názory sú dezinformácie. A čo taký Európsky štatistický úrad Eurostat? Ten v podstate vyhlásil Slovensko za druhú najchudobnečjšiu krajinu Európy a "naša" vláda okamžite skonštatovala, že to je... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Dezinformácie? Ešte tak v mainstreame

Harabin pripomína, že ideologickí kurátori Zuzany Čaputovej vyrástli na propagande anglosasov proti Slovanom. Dnes ho udivuje, ako práve Čaputová bojuje proti údajným ruským dezinformáciám, hoci ich nikto nevidel, lebo nemá kde.

„Ruské televízne kanály u nás nevysielajú. Sociálne siete ich blokujú a zo všetkých hlavných médií u nás sa valí výlučne americká špinavá propaganda,“ konštatuje Harabin s tým, že by ho zaujímalo, ktoré dezinformácie chce Čaputová demokraticky cenzurovať. Harabin teda navrhuje trestať mainstream. Podľa jeho tvrdenia nikde nie je toľko dezinformácií, ako práve tam a pripomína niektoré z nich od „Putin je po smrti“, cez ostreľovania jadrovej elektrárne Rusmi, ktorú už (Rusi) mali pod kontrolou,  až po júnový bankrot Ruska.

„Treba preto dúfať, že Čaputová mieni uplatniť demokratickú cenzúru práve tu,“dopĺňa Harabin. Už sme sa podľa jeho slov dostali do situácie, kedy sa za šíriteľa ruskej propagandy neoznačuje len ten, kto absolútne súhlasí s „touto tupou tlupou, čo je pri moci“.

Cenzúra/pixabay

Ako podľa Orwella

Kresťania si pripomenuli 35. výročie Sviečkovej manifestácie, čo aj prezidentka využila na prejav o boji za slobodu, aj keď sa o ňu nijako nezaslúžili, kým Ján Čarnogurský, ktorý sedel vo väzbe nielen že nebol pozvaný, no nebol ani spomenutý.

„V takejto orwellovskej realite tu žijeme. Čarnogurský mal vtedy odvahu vystúpiť, postaviť sa za slobodu a dnes nestojí za zmienku, lebo teraz nepodporuje ukronacistov v Kyjeve?,“nechápe Harabin a do hlavy mu nejde ani to, že súčasní predstavitelia štátu sa idú pasovať za pokračovateľov boja za slobodu.

TRI ODKAZY SVIEČKOVEJ MANIFESTÁCIE
Dňa 25. marca 1988 bol Veľký piatok, v tom čase normálny pracovný deň. Preto každého prekvapilo, keď Česko-slovenská televízia v podvečer zmenila svoje nudné a jednotvárne vysielanie a ohlásila zmenu programu, francúzsky filmový hit Angelika,... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Písala aj o Čarnogurskom?

„Keď účastníci Sviečkovej manifestácie pred 35 rokmi verejne vystúpili na obhajobu občianskych práv a náboženských slobôd, len málokto tušil, že komunistickému režimu ostáva len rok a pol existencie. Niečo sa lámalo, ale málokto by si na rýchle zrútenie sovietskej moci stavil čo i len korunu. O to väčší obdiv si zaslúži odvaha organizátorov a účastníkov tohto vzopätia, ktoré sa veľkými písmenami zapísalo do našich novodobých dejín,“napísala Zuzana Čaputová na svojom oficiálnom facebookovom profile.

Eduard Heger a Zuzana Čaputová, foto: FB/Eduard Chmelár

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik