Zo saskárov sa stali SERVILNÍ ŠAŠKÁRI
30 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

V pléne Národnej rady SR v piatok vystúpila podpredsedníčka Najvyššej rady Ukrajiny Olena Kondratiuková. A podaktorí poslanci parlamentu v snahe nadbiehať predstaviteľke cudzieho štátu ignorovali – a to nie po prvý krát - Rokovací poriadok Národnej rady SR. A z národnej rady sa v mihu oka stal parlamentný cirkus.

Servilní „šaškári“

"Kto raz má v sebe zakorenenú servilnosť, tak to nezaprie. Napríklad poslanci naoko opozičného, ale v skutočnosti vlastne hlboko koaličného liberálneho zoskupenia SAS. V snahe nadbiehať predstaviteľke cudzieho štátu ignorovali – a to nie po prvý krát - Rokovací poriadok Národnej rady SR. Ten platí pre každého poslanca i hosťa aj v situácii keď ide na parlamentnej pôde prehovoriť cudzí štátny príslušník. Rozťahovať na poslaneckých laviciach ukrajinskú vlajku je prejav nielen ignorantstva voči platným pravidlám parlamentu, ale prejav duševnej plytkosti a hlbokej vlezlosti – čo by mali poslanci Dostál a Osuský po toľkých rokoch v parlamente - vedieť," skonštatoval na sociálnej sieti politik a dlhoročný moderátor Karol Farkašovský (SNS).

Podľa neho si poslanci SaS zrejme neuvedomujú, že ignorovaním rokovacieho poriadku, ktorý jasne zakazuje použitie akýchkoľvek predmetov a symbolov - ešte k tomu cudzieho štátu v rokovacej sále najvyššieho zákonodarného zboru, ukazujú príklad celému národu. A v pozícii poslancov vlastne znevažujú celý slovenský parlament. To by si občania a voliči mali pamätať.

Výzva Čaputovej: Mikulcov rezort 29-krát porušil zákon! ODVOLAŤ
Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) nezlyhal, keď v roku 2009 udelil bezpečnostnú previerku najvyššieho stupňa advokátovi Adamovi Puškárovi, v súčasnosti obvinenému z vraždy Daniela Tupého. Predseda parlamentného osobitného kontrolného výboru na... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Je toto ešte parlament Slovenskej republiky?

"Vo svojej prehnanej horlivosti a úpornej snahe vtláčať sa do ... priazne – ešte k tomu druhoradej - predstaviteľky cudzieho štátu zabúdajú na to, že tým znižujú aj vlastnú dôstojnosť a prezentujú sa ako servilní šašovia," dodáva národovec.

"Už len chýbalo, aby niekto z nich pustil aspoň z mobilu aj ukrajinskú hymnu. Ups, ale pritrafila sa drobná chybička. Pritom radostnom hostiteľskom ošiali poslanec Osuský vo svojej príznačnej „národnej hrdosti“ určite pozabudol, že má vo svojom mobile ako zvonenie nastavenú hymnu americkú," uzavrel s úsmevom Farkašovský.

Karol Farkašovský. Zdroj: TASR

"Osuský, Dostál, Baránik a Benčík robia v slovenskom parlamente práve jarnú výzdobu. Je to v rozpore s rokovacím poriadkom a verím, že vedenie parlamentu zakročí. Je toto ešte parlament Slovenskej republiky?," pridal sa k opozičnému kolegovi Tomáš Taraba (Život - NS).

Ukrajina má vlastný mierový vzorec

Kondratiuková na pôde slovenského parlamentu okrem iného pripomenula, že Ukrajina navrhla vlastný mierový vzorec. Poďakovala sa Slovensku za jeho podporu, za uznanie Ruska ako teroristického štátu, ako aj za podporu vstupu Ukrajiny do EÚ a NATO. Tvrdí, že Ukrajina je na tento vstup pripravená.

Slovenskému parlamentu sa poďakovala aj za prijatú deklaráciu, ktorou NR SR reagovala na protiprávne deportácie žien a detí do Ruska a odsúdila zločiny páchané na ukrajinských ženách a deťoch. Vyzvala politikov, aby spojili sily za oslobodenie detí. Dodala, že ambasádorkou návratu ukrajinských detí sa stala predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsolová a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Pozýva prezidentku SR Zuzanu Čaputovú aj všetkých poslancov NR SR, aby sa pripojili k tejto iniciatíve.

Polícia SR: V ruskej televízii špekulujú o VYSTRELENÍ RAKETY na BRATISLAVU! (VIDEO)
Polícia Slovenskej republiky na svojom facebooku poukázala na videozáznam z relácie ruskej televízie, na ktorom moderátor hovorí o možnosti vystrelenia rakety smerom na Bratislavu. „AKTUÁLNE Z RUSKEJ TELEVÍZIE: POŠLIME JEDNU RAKETU NA BRATISLAVU,... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Ladislav Kováčik

Slováci vyzdobujú NRSR ukrajinskými vlajkami, Rakúšania protestujú

Rakúska opozícia organizuje vo štvrtok, 30.3.2023 protest proti vystúpeniu Volodymyra Zelenského v tamojšom parlamente, povedal novinárom Herbert Kickl, líder pravicovo nacionalistickej Rakúskej strany slobody (FPÖ).

Nechceme

Zelenského prejav v rakúskom parlamente je naplánovaný vo video formáte. "Nemá to nič spoločné s rakúskou neutralitou. Preto zorganizujeme protest," povedal na tlačovej konferencii líder opozičnej rakúskej strany.  Dodal tiež, že Zelenského plánovaný prejav je ďalším dôkazom toho, že všetky ostatné strany v Rakúsku sa vzdali neutrality, aj keď tvrdia opak.

Nie agresii

„To znamená, že prezident agresívneho národa dostane k dispozícii sálu Národnej rady (dolnej komory Spolkového zhromaždenia Rakúskeho parlamentu) neutrálnej krajiny, aby mohol deklarovať svoj postoj medzinárodnému spoločenstvu z tribúny,  z pozície agresívity. Môžeme hovoriť aj o tom, že bude z tribúny distribuovať ukrajinskú propagandu, propagandu NATO, alebo americkú," vysvetlil Kickl. To by podľa neho nemalo byť, rovnako ako by nemali byť prejav ruskej strany, či predstaviteľov iných krajín, zúčastňujúcich sa na konfliktoch. "To platí pre obe strany konfliktu," uzavrel Kickl. Dodal, že existuje veľa platforiem a formátov, v rámci ktorých by mohol Zelenskyj vystupovať, čo je však na oficiálnej úrovni v rakúskom parlamente neprijateľné.

Kondratiuková v NR SR! Sme ešte na Slovensku?
V pléne Národnej rady SR vystúpila podpredsedníčka Najvyššej rady Ukrajiny Olena Kondratiuková. Prejav priniesla naživo TV Pravda. Napríklad Rakúšania vystúpenia ukrajinského predstaviteľa Volodymyra Zelenského v rakúskom parlamente rázne odmietajú... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik