Maďarský triezvy pohľad na sankcie!
31 | 03 | 2023 I Milan Laca
Maďarský minister zahraničia vysvetlil omyl protiruských sankcií.

Szijjártó: pre hospodárstvo EÚ je ťažké konkurovať USA a Číne kvôli protiruským sankciám.

Preplácame zbytočne
Európa v dôsledku chybných protiruských sankcií sedemkrát prepláca plyn v porovnaní s USA a trikrát elektrinu v porovnaní s Čínou. To znižuje európsku konkurencieschopnosť, vyhlásil maďarský minister zahraničných vecí a zahraničných ekonomických vzťahov Péter Szíjjartó.
Bidenov „Summit pre demokraciu“ vypískali aj vlastní!
Druhý summit amerického ministerstva zahraničných vecí pre demokraciu, ktorý sa tento týždeň koná od utorka do štvrtka, bol sklamaním – Pakistan ho úplne odmietol a rastúce mocnosti Čína a Rusko úplne zosmiešnili, informuje americký portál... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková
Veľká chyba
"Jedným z dôsledkov chybnej voľby Bruselu je, že európska konkurencieschopnosť globálne dramaticky klesá. Je ťažké konkurovať, povedzme, americkej ekonomike, ak tu v Európe platíme sedemkrát viac za plyn v porovnaní s Amerikou. A je ťažké konkurovať čínskej ekonomike, keďže Európa v porovnaní s Čínou trikrát prepláca elektrinu,“ povedal Szijjártó v prejave na pôde Maďarskej obchodnej a priemyselnej komory. Maďarský inister zahraničia predtým vyhlásil, že z recesie v Európe ťažia USA.
Orbán drukuje
Maďarský premiér Viktor Orbán už dávnejšie povedal, že Európa prehráva odmietaním ruských zdrojov energie v prospech amerických, keďže je nútená ich 5- až 10-násobne preplatiť. Európa by,  podľa neho, mala „americkým priateľom“ klásť otázky, kto v tejto situácii vyhráva.
EÚ prehrala
Predseda parlamentu László Kévér tiež vyhlásil, že Európsku úniu už možno označiť za porazenú v ukrajinskej kríze, keďže koná v rozpore s vlastnými ekonomickými záujmami.   Maďarská vláda opakovane ostro hovorí o sankciách voči Rusku, najmä v energetickom sektore. Orbán v máji povedal, že sankcie proti ruským energetickým nosičom by sa rovnali „atómovej bombe zhodenej na maďarskú ekonomiku“.
Zelenskyj sa prihovoril rakúskym poslancom. Tí sa zdvihli a odišli (FOTO)
Poslanci pravicovej strany Sloboda odišli vo štvrtok z dolnej komory rakúskeho parlamentu počas prejavu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Protestovali, že sa porušuje rakúska neutralita, informuje Guardian. Takto sa správajú... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik