Parlament rozhodol! Dostanú Slováci 500 eur za voľby?
29 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR odmietli návrh na 500-eurovú odmenu pre voličov za účasť v tohtoročných parlamentných voľbách. Novelu zákona o podmienkach výkonu volebného práva v stredu neposunuli do druhého čítania. Návrh predložil líder OĽANO Igor Matovič.

Odmenu malo podľa novely vyplácať ministerstvo vnútra prostredníctvom poskytovateľa univerzálnej služby podľa zákona o poštových službách. Matovič návrh odôvodňoval snahou o zvýšenie účasti vo voľbách, obával sa, že voliť príde nízky počet ľudí.

"V prípade predpokladanej účasti približne troch miliónov ľudí by náklady štátu na vyplatenú odmenu dosiahli asi 1,5 miliardy eur," uviedol v dôvodovej správe k návrhu. Považuje to za motivujúcu, spravodlivú odmenu a návratnú investíciu. "Samozrejme, nejde o zanedbateľnú sumu. Na druhej strane, v porovnaní s 30 miliardami eur, o ktoré mali podľa rôznych odhadov pripraviť Slovensko ľudia Roberta Fica a Petra Pellegriniho počas 12 rokov ich vlád, ide približne len o 5 percent z ich lupu," napísal.

Zároveň tvrdí, že 30 miliárd eur si rozdelilo niekoľko desiatok skorumpovaných ľudí. "V tomto prípade by si 1,5 miliardy eur rozdelili 3 milióny zväčša úplne obyčajných ľudí. Preto ide o spravodlivú investíciu s mimoriadne rýchlou návratnosťou," dodal.

Správna dvojka: Naď si vymýšľa a Zelenskyj sa iba sťažuje
Ukrajina musela vrátiť nejaké vybavenie protivzdušnej obrany zo západu, ktoré nefungovalo! Posťažoval sa na to pred novinármi AP ukrajinský prezident a muž roka 2022 Volodymyr Zelenskyj. Nebola to náhodou slovenská S-300? Iba sľuby Novinári z... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik