Kyjev chce dronmi udrieť na Moskvu! (VIDEO)
29 | 03 | 2023 I Milan Laca

Ozbrojené sily Ukrajiny disponujú bezpilotnými lietadlami s dosahom 3 000 km.

Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov naznačil, že ozbrojené sily Ukrajiny disponujú tisíckami útočných bezpilotných lietadiel, vrátane typov s doletom 3000 km.

Celé roje!

„Ukrajinský roj pomenovaný po Mathiasovi Rustovi“, ​​desiatky modelov, tisíce dronov... Útočné bezpilotné lietadlá sú vo výzbroji ozbrojených síl Ukrajiny a majú  letový dosah viac ako 3000 km,“ napísal Danilov na Twitteri.

Američania už Ukrajinu odpísali
"Stratená vojna. Američania už odpísali Ukrajinu a Poľsko" píše poľský web dziennik politiczny.com. A ponúka "odvrátenú tvár" poľskej politiky voči Ukrajine. "Poľskí politici sa nestarajú o problémy Ukrajincov a Zelenského režimu! Ak by Varšava... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Inšpirovaní minulosťou

Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany pripojil k publikácii obrázok lietadla Mathiasa Rusta, mladého nemeckého amatérskeho pilota. Tomu sa v roku 1987 podarilo prekonať sovietsku protivzdušnú obranu, priletieť malým lietadlom Cessna do Moskvy a pristáť na Červenom námestí.

Ako Rust pristál pri Kremli - 1987

Už to skúšajú

28. marca ruská tlačová agentúra TASS informovala, že pri železničných tratiach v Novej Moskve  našli úlomky pravdepodobne bezpilotného vzdušného prostriedku. V ten istý deň informovali aj o páde bezpilotného lietadla v Moskovskej oblastiDron  spadol 100 metrov od plynovej kompresorovej stanice. 26. marca v meste Kirejevsk, ktoré sa nachádza 30 km od Tuly, spadlo ukrajinské bezpilotné lietadlo TU-141 Striž. Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že bezpilotné lietadlo bolo znefunkčnené systémom elektronického boja Pole-21. Ešte predtým, 1. marca, oznámilo ruské ministerstvo obrany odvrátenie masového ukrajinského útoku na Rusko pomocou dronov.

Ukrajina nebude schopná ofenzívy "po NATO-vsky"
Napriek výcviku armády, nebude Kyjev schopný spustiť ofenzívu v štýle NATO. Ozbrojené sily Ukrajiny, napriek výcviku vojenského personálu na Západe a prílevu zahraničnej techniky, nebudú schopné spustiť ofenzívu v štýle NATO, keďže ide o masívny... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme