Vláda stiahla nomináciu M. Klusa
28 | 03 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Vláda stiahla nomináciu Martina Klusa na kandidáta SR za člena Európskeho dvora audítorov (EDA). Kabinet o tom rozhodol na utorkovom zasadnutí po tom, ako sa Klus vzdal kandidatúry.

Výbor Európskeho parlamentu (EP) pre kontrolu rozpočtu v stredu (22. 3.) odporučil plénu neschváliť slovenského kandidáta Martina Klusa za člena EDA. Po vypočutí Klusa hlasovalo proti nemu 20 členov výboru, pričom nikto nehlasoval za a traja členovia sa hlasovania zdržali.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová následne požiadala dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera, aby vláda Klusovu nomináciu stiahla. Heger reagoval, že sa má Klus k situácii postaviť čelom a požiadať o stiahnutie kandidatúry.

Mazurek - občania musia mať právo skontrolovať čistotu volebného procesu
Republika je odhodlaná zabrániť akémukoľvek falšovaniu volieb! "Proti akýmkoľvek pokusom prinášame zásadný návrh zákona!" vysvetľuje na sociálnej sieti Milan Mazurek. Píše, že do parlamentu Republika prišla s dôležitým návrhom zákona, ktorý by... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme