Správna dvojka: Naď si vymýšľa a Zelenskyj sa iba sťažuje
29 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajina musela vrátiť nejaké vybavenie protivzdušnej obrany zo západu, ktoré nefungovalo! Posťažoval sa na to pred novinármi AP ukrajinský prezident a muž roka 2022 Volodymyr Zelenskyj. Nebola to náhodou slovenská S-300?

Iba sľuby

Novinári z Associated Press sprevádzali Volodymyra Zelenského na časti jeho tohtoročnej cesty po frontových oblastiach Ukrajiny a do pohraničnej oblasti Sumy. Počas toho ukrajinský prezident zopakoval požiadavky Ukrajiny na modernejšie zbrane a tiež uviedol, že niektoré systémy, ktoré dodal západ, nefungovali, informuje The Guardian.

„Máme skvelé rozhodnutia o Patriotoch, ale v skutočnosti ich nemáme,“ povedal novinárom s odkazom na systém protivzdušnej obrany vyrobený v USA, ktorý bol sľúbený.

Zelenskyj uviedol, že Ukrajina potrebuje 20 batérií Patriot na ochranu pred ruskými raketami, a ani to nemusí stačiť, „keďže žiadna krajina na svete nebola napadnutá toľkými balistickými raketami“.

Nebola to náhodou slovenská S-300?

Zelenskyj dodal, že jeden z európskych národov poslal na Ukrajinu iný systém protivzdušnej obrany, ten však nefungoval a „museli ho znova a znova meniť“. Krajinu nemenoval.

Zelenskyj tiež zopakoval svoju dlhodobú požiadavku na bojové lietadlá a povedal, že „stále nemáme nič, pokiaľ ide o moderné bojové lietadlá“.

Spasí Ameriku modlitba?
"Modlite sa." Trump reagoval na Putinovo rozhodnutie. Donald Trump vyzval, aby sa v Amerike, po Putinovom rozhodnutí rozmiestniť jadrové zbrane v Bielorusku, modlili. Modlite sa! Američania sa musia modliť po rozhodnutí ruského prezidenta... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Milan Laca

Klamal opäť Naď Slovákov?

Poľsko a Slovensko sa rozhodli poskytnúť Ukrajine bojové lietadlá zo sovietskej éry, ale žiadna západná krajina doteraz nesúhlasila s poskytnutím moderných bojových lietadiel z obáv, že by to mohlo eskalovať konflikt a poskytnúť Ukrajine úderné kapacity hlboko na ruské územie. A že dĺžka času, ktorú by trval výcvik pilotov a zabezpečenie pozemných posádok, robí dodávku v krátkodobom horizonte nepraktickou.

Takto sa o pomoci zo strany Slovenska a Poľska vyjadrujú zahraničné médiá. Zarážajúce na tom je, že nikdy nikde nebola ani zmienka o tom, že by stíhačky Ukrajine poskytli aj ďalšie európske krajiny, ako pred Slovákmi uviedol dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Zostávajú nám potom už len dve možnosti. Buď Naď klamal všetkých Slovákov v priamom prenose (čo by si iste opäť nedovolil) alebo je dodávka týchto stíhačiek taká tajná, že o tom nikto okrem Naďa nevie. Ani Zelenskyj.

Slovensko sa nestalo prvou krajinou NATO, ktorá Ukrajine venovala bojové lietadlá. Naď  to povedal 15.3. po skončení dvojdňového stretnutia ministrov obrany Severoatlantickej aliancie v Bruseli, informovala TASR. Podľa neho sa na rokovaniach potvrdilo, že niektoré krajiny už Ukrajine poskytli lietadlá alebo náhradné diely k nim. "Ak niekto na Slovensku hovorí, že by sme v tom boli prví, tak nemá pravdu. Treba to jasne povedať," odkázal.

Zelenského CHYTÁ PANIKA: Ak nám USA prestanú pomáhať, nevyhráme! Na rade je stretnutie so Si Ťin-pchingom
Zelenskij sa obáva, že vojnu by mohli prekaziť washingtonské divízie! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij uviedol, že sa obáva, že vojna môže byť ovplyvnená presunom politických síl vo Washingtone, píše The Guardian. Pravdepodobne aj preto... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik