Rakúšania nechcú počúvať Zelenského v parlamente
28 | 03 | 2023 I Milan Laca

Rakúska Strana slobody organizuje protest proti Zelenského prejavu v parlamente.

Rakúska opozícia organizuje vo štvrtok, 30.3.2023 protest proti vystúpeniu Volodymyra Zelenského v tamojšom parlamente, povedal novinárom Herbert Kickl, líder pravicovo nacionalistickej Rakúskej strany slobody (FPÖ).

Nechceme

Zelenského prejav v rakúskom parlamente je naplánovaný vo video formáte. "Nemá to nič spoločné s rakúskou neutralitou. Preto zorganizujeme protest," povedal na tlačovej konferencii líder opozičnej rakúskej strany.  Dodal tiež, že Zelenského plánovaný prejav je ďalším dôkazom toho, že všetky ostatné strany v Rakúsku sa vzdali neutrality, aj keď tvrdia opak.

Ukrajina nebude schopná ofenzívy "po NATO-vsky"
Napriek výcviku armády, nebude Kyjev schopný spustiť ofenzívu v štýle NATO. Ozbrojené sily Ukrajiny, napriek výcviku vojenského personálu na Západe a prílevu zahraničnej techniky, nebudú schopné spustiť ofenzívu v štýle NATO, keďže ide o masívny... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Milan Laca
Nie agresii
„To znamená, že prezident agresívneho národa dostane k dispozícii sálu Národnej rady (dolnej komory Spolkového zhromaždenia Rakúskeho parlamentu) neutrálnej krajiny, aby mohol deklarovať svoj postoj medzinárodnému spoločenstvu z tribúny,  z pozície agresívity. Môžeme hovoriť aj o tom, že bude z tribúny distribuovať ukrajinskú propagandu, propagandu NATO, alebo americkú," vysvetlil Kickl. To by podľa neho nemalo byť, rovnako ako by nemali byť prejav ruskej strany, či predstaviteľov iných krajín, zúčastňujúcich sa na konfliktoch. "To platí pre obe strany konfliktu," uzavrel Kickl. Dodal, že existuje veľa platforiem a formátov, v rámci ktorých by mohol Zelenskyj vystupovať, čo je však na oficiálnej úrovni v rakúskom parlamente neprijateľné.
Bude prejav?

Zelenskyj sa má prihovoriť k poslancom rakúskeho parlamentu prostredníctvom videoodkazu, na pozvanie predsedu dolnej komory Wolfganga Sobotku. Príhovor ukrajinského prezidenta bude oficiálne považovaný za „nezávislú udalosť“ pred najbližšou schôdzou parlamentu, keďže opozícia  sa postavila proti zaradeniu prejavu prezidenta Ukrajiny na program zákonodarného zboru. Zelenskyj sa predtým obrátil na parlamenty všetkých 27 štátov EÚ s výnimkou Rakúska, Bulharska a Maďarska.

A MÁME VÁS DOSŤ! Maďarsko ukázalo na Západ a pohrozilo NATO
Maďarský minister zahraničia Peter Szijjarto vyhlásil, že už má po krk kritiky západných krajín v otázkach práv a demokracie v Maďarsku. „Západná kritika bráni vo vzájomnej spolupráci, najmä ohľadom NATO a Ruska,“ uviedol Szijjarto. Maďarsko je... Čítať ďalej
28 | 03 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme