Hlas vyzýva Hegera, Čaputovú i Vlčana: KONAJTE KONEČNE!
29 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

HLAS ponúka riešenia na zastavenie rastu potravín a vyzýva prezidentku, aby konala! Mala by pristúpiť k odvolaniu Vlčana, ak do krátkeho času nezačne konať a nezačne riešiť problémy ľudí, hovorí Pellegrini.

HLAS - sociálna demokracia vyzýva Hegera s povereným ministrom pôdohospodárstva Vlčanom, aby okamžite do národnej rady priniesli riešenia, ktoré zastavia zdražovanie potravín.

"Pred týždnom sme vyzvali ministra Vlčana, aby konal. Ponúkli sme mu riešenie, ale neurobil nič a schováva sa v úrade pričom ľudia zúfalo čakajú na reálnu pomoc," uviedol líder HLASu - sociálna demokracia pred Peter Pellegrini pred budovou ministerstva.

"Ponúkame riešenie v podobe prijatia balíka zákonov. Navrhujeme obmedziť obchodnú prirážku reťazcov. Povinnosť zverejniť skutočné nákupné ceny potravín. Štátnu dotáciu pre producentov potravín. Rovnako navrhujeme 0 percent dph na predaj potravín z dvora a 5 percent dph na základné potraviny," uviedol návrhy HLASu Peter Pellegrini.

&mibextid=1YhcI9R&ref=watch_permalink&v=620902183385780

Nepoctivá hra ministra i reťazcov

"Zároveň sa obraciam na pani prezidentku, ktorá by mala pristúpiť k odvolaniu Vlčana, ak do krátkeho času nezačne konať a nezačne riešiť problémy ľudí," zdôraznil Pellegrini.

"Minister Vlčan hrá v spojení s reťazcami nepoctivú hru, na ktorú doplácajú na Slovensku ľudia. Ignoruje domácich prvovýrobcov a necháva ich napospas vydieraniu reťazcov," zdôraznil nitriansky župan Branislav Becík.

"Ľudia trpia a reťazce svoje vysoké zisky vyvážajú do zahraničia," zároveň upozornil Branislav Becík. Predseda strany Pellegrini na podateľni ministerstva odovzdal list ministrovi Vlčanovi, s návrhmi HLASu, aby konečne začal konať.

PRIESKUM: Šimečka prepadol, Matovič nesklamal a Heger neprekvapil
Najdôveryhodnejším politikom na Slovensku je aj naďalej prezidentka SR Zuzana Čaputová. Najmenej ľudia veria Igorovi Matovičovi (OĽaNO). Vyplýva to z volebného modelu agentúry Median SK, ktorý zrealizovala od 1. februára do 5. marca na vzorke 1006... Čítať ďalej
29 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik