Plán obnovy v oblasti zdravotníctva je jeden OBROVSKÝ PREPADÁK! Späť sú aj platby v ambulanciách
27 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

TÝŽDEŇ PLNÝ NEPRÍJEMNÝCH ODHALENÍ! Takto ohodnotila uplynulý týždeň výkonná riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP) Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Počas toho týždňa sme sa podľa političky postupne dozvedeli smutnú pravdu, na ktorú Hlas upozorňuje už viac ako rok.

Traja skvelí ministri za tri roky sa pochlapili!

"Plán obnovy z oblasti zdravotníctva je jeden obrovský prepadák a z bombasticky ohlasovanej viac ako miliardy pre zdravotníctvo možno nebude nič," šokovala hlasáčka hneď v úvode svojho statusu na sociálnej sieti.

A začala rekapitulovať:

  • Záchranky - 22 miliónov EUR - nič z toho, lebo ani po dvoch rokoch nebolo ministerstvo schopné vyhlásiť verejné obstarávanie!
  • Rázsochy - 281 miliónov EUR - nič z toho, lebo OĽANO nepokračovalo vo verejnom obstarávaní, ktoré začal Peter Pellegrini a ministri súčasnej vlády za tri roky neurobili nič, čo by nás priblížilo k tejto nemocnici!
  • Do tretice tu máme 212 miliónov EUR určených na rekonštrukciu nemocníc v regiónoch. Od decembra 2022 - teda 3 mesiace čakáme na podpis zmlúv, aby sa už naozaj dalo niečo rekonštruovať… Tento rozpočet teraz ešte údajne vylepšia peniazmi zo záchraniek…
Nestíhame! Ale kto to nestíha?

"Ak to trochu sledujete - možno ste už aj z tohto trochu nervózni. Lebo zbytočné a bezdôvodné naťahovanie vyhlásenia výsledkov a podpísania zmlúv bude mať jasný následok - nestihne sa to urobiť do roku 2026 a teda nevyužijeme ponúkané peniaze z Plánu obnovy," varuje Dolinková.

Politička upozorňuje, že už len z tohto krátkeho zhrnutia vidíme, že viac ako polovica z peňazí, ktoré sú určené na zdravotníctvo z Plánu obnovy je buď v nenávratne alebo kriticky ohrozených. A čo je s tou druhou polovicou - to azda nikto nevie. 

"Minister/premiér bez dôvery pritom na tento rezort nemá čas. Kvázi minister - pán štátny patológ postupne začína nepriamo odkrývať zhnitý skutočný súčasný stav na ministerstve," konštatuje Dolinková.

"A na záver si len pripomeňme, že o týždeň si začneme platiť v ambulanciách - lebo Edo ani len tento svoj sľub z januára nedokázal doteraz splniť …," uzavrela politička.

Čaputová údajne PRERAZILA ďalšie DNO
Slovensko potrebuje udržiavať verejnú zhodu na tom, kam ako spoločnosť patrí. Obzvlášť dôležité je udržať pokoj a hodnotovú integritu v súvislosti s nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami, kde sa zahranično-politická orientácia SR stáva prominentnou... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Ivan Mihale

Za nami len Bulharsko

"Slovensko má druhú najhoršiu životnú úroveň. Za nami je už len Bulharsko. Súčasný chaos a neodborné zákony vlády životnú úroveň ešte zhoršuju. Zákony meniace sa zo dňa na deň, historicky najnižšia dôveru ľudí vo vládu spomedzi všetkých vyspelých krajín OECD, ustavičné hádky a všadeprítomný cirkus namiesto základnej politickej kultúry. Vlada škodí občanom Slovenska. Musíme tento chaos ukončiť!" Takto reagoval na situáciu na Slovensku Dolinkovej strannícky šéf Peter Pellegrini.

A my s ním musíme iba súhlasiť. To len povalená vláda má stále pocit, že najdôležiteśou témou pre Slovákov je pomoc Ukrajine. Nie, životne dôležitou otázkou je momentálne pomoc Slovensku!

Tento štát "NEMÁ" na lieky chorým deťom
"Je zvrátené, keď poisťovne nechcú preplácať ťažko chorým deťom a ľuďom potrebné lieky." Konštatoval predseda Hnutia Republika Milan Uhrík. "Bol by som zvedavý, či by vedenie zdravotných poisťovní odmietlo preplatiť liek, ak by ochorel niekto z... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik