Čaputová nás chce naučiť po kostole hvízdať
27 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

No, keby len hvízdať. Ak nebudeme skákať na jej povel a nezdieľať jej názory, bude podľa nej treba šíriteľov iných, ako tých jedine jej správnych názorov „stíhať a trestať“. Keby to bol vtip, bol by to trápny vtip. Lenže – vtip to asi nie je.

Naznačila to (podľa Ľuboša Blahu povedala) prezidentka prezidentka SR Zuzana Čaputová „v rámci príhovoru na 21. ročníku Hodnotiacej konferencie zahraničnej a európskej politiky SR.“

Veľmi mi to pripomína Leninov prejav v Smoľnom po dobytí Zimného paláca boľševikmi. Krátko po ňom Dzeržinskij (zakladateľ a veliteľ obávanej ruskej Čeky , faktickej predchodkyne neskorších GPU, NKVD a neskôr KGB) vyhlásil: „Nemyslite si, že hľadám formy spravodlivosti. Teraz nepotrebujeme spravodlivosť, prebieha vojna, vojna tvárou v tvár, vojna do samého konca, na život a na smrť. Navrhujem, žiadam orgán na revolučné zúčtovanie s každým, kto je proti nám .“

Ak s prezidentkou nesúhlasí viac ako 60 percent obyvateľov, potom...

Grigorij Zinovjev, zo začiatku jedna z Lninových „pravých rúk“,pôvodným menom Apfelbaum, ktorý viedol boľševikov v Petrohrade, navrhol zlikvidovať „iba“ asi desať percent nesúhlasiaceho obyvateľstva krajiny, predovšetkým inteligenciu a „nepriateľské triedy“. Následne súdružský denník Pravda uverejnil zoznam 512 podozrivých ľudí v Petrohrade, ktorých čekisti okamžite zastrelili. Dočkáme sa toho aj u nás v roku 2023 len preto, že u nás sú ľudia, ktorí majú aj iné názory, ako povoľuje mať prezidentka Slovenskej republiky? A nie iba desať, ale až 60 percent ľudí ich má iné!

Vraciame sa do 50. a 60. rokov?

„50. roky a začiatok 60. rokov dvadsiateho storočia boli najdrastickejším obdobím komunistického režimu.“ Píše Ústav pamäti národa na svojom webe. „Boli charakteristické perzekúciami takmer všetkých vrstiev spoločnosti a vykonštruovanými súdnymi procesmi. Na Slovensku bolo v tomto období protiprávne odsúdených viac ako 71 000 ľudí na súhrnne viac ako 85 000 rokov väzenia. V celom Československu bolo popravených za tzv. protištátne činy 250 ľudí, do 500 ľudí zahynulo na hraniciach pri úteku, do 600 ľudí zavraždili vyšetrovatelia Štátnej bezpečnosti pri výsluchoch, 8 000 väzňov režimu zahynulo v baniach, vo väzniciach a lágroch. 400 tisíc ľudí ušlo alebo bolo vyhnaných z republiky. Mnohé obete režimu boli bez súdu väznené v pracovných táboroch, v pomocných technických práporoch (PTP), im a ich rodinným príslušníkom bol znemožnený prístup k vzdelaniu i spoločenskému uplatneniu.“ To má byť myslené tým „stíhaním a trestaním“, spomínaným na „Hodnotiacej konferencii zahraničnej a európskej politiky SR“?

Malý dvor a veľký bič

Už sme tu – a nie až tak dávno – mali politika, ktorý uprednostňoval metódu, spomenutú v medzititulku na isté naše etnikum. Teraz tu máme „spravodlivú“ hlavu štátu, ktorá hovorí o potrebe stíhať a trestať všetkých, bez rozdielu etnickej príslušnosti, naozaj všetkých s „nesprávnym názorom“. Tak neviem, sníva sa mi to, alebo je to naozaj realita? Nie je to riadna drzosť, taká, boľševicky sebavedomá a vo svojej hodnotovej obmedzenosti absolútne neobmedzená? Zvykol som si od súčasnej hlavy štátu neočakávať nič okrem hlúpostí a poplatnosti cudzej moci. V rámci týchto neočakávaní je však boľševické svinstvo významnou novou dimenziou.

Čaputová údajne PRERAZILA ďalšie DNO
Slovensko potrebuje udržiavať verejnú zhodu na tom, kam ako spoločnosť patrí. Obzvlášť dôležité je udržať pokoj a hodnotovú integritu v súvislosti s nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami, kde sa zahranično-politická orientácia SR stáva prominentnou... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme