Putinovo ďalšie obvinenie
27 | 03 | 2023 I Milan Laca

Putin označil dodávky zbraní Ukrajine za prekročenie červených čiar.

Ruský prezident súhlasil s tým, že dodávky zbraní na Ukrajinu možno považovať za prekročenie červených čiar. Odpovedal tak na otázku Pavla Zarubina,autora programu „Moskva. Kremeľ. Putin“, napísali noviny Komersant.

Už bordové!

„...Všetky tieto dodávky tankov, stíhačiek a teraz aj munície s ochudobneným uránom... Mnohým sa zdá, že to nie sú len červené línie, to sú už bordové línie. A prekračujú ich,“ konštatoval Zarubin. "Áno, to je to, čo robia. Robili to od samého začiatku – v roku 2014, keď prispeli k štátnemu prevratu na Ukrajine. Bývalému vedeniu môžete vyčítať niektoré chyby, ale to je vnútorná vec samotnej Ukrajiny. Ale uskutočniť štátny prevrat a ešte k tomu krvavý, je úplne iný príbeh. Toto je samozrejmá vec, protiústavný ozbrojený prevrat, všetko sa to začalo, boli sme nútení chrániť obyvateľstvo Krymu, tak či onak, nakoniec sme podporili Donbas, “ komentoval Putin.

Trump vie ako bleskovo skončiť vojnu
Trump sľúbil ukončiť vojnu na Ukrajine do 24 hodín. Bývalý americký prezident a pravdepodobný republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump, sľúbil svojim voličom ukončiť vojnu na Ukrajine do 24 hodín od zvolenia do druhého funkčného... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Milan Laca

Podnecovatelia?

„Tvária sa, že s tým nemajú nič spoločné. Oni vyvolali a podnecujú tento konflikt. A dnes dodávajú ďalšie milióny kusov munície, vybavenia a tak ďalej,“ povedal Putin. 21. marca  Spojené kráľovstvo informovalo, že dodá muníciu s ochudobneným uránom na Ukrajinu.

Briti povedali...

Námestníčka britského ministra obrany Annabelle Goldieová oznámila, že Londýn presunie delostrelecké granáty s jadrami s ochudobneným uránom do Kyjeva. Putin reagoval slovami , že sa zdá, že západné krajiny sa „naozaj rozhodli bojovať proti Rusku do posledného Ukrajinca už nie slovami, ale činmi“ a že Moskva bude musieť odpovedať „na použitie zbraní s jadrovou zložkou“. Britské ministerstvo obrany označilo kritiku z Moskvy za zámerné šírenie dezinformácií.  

Americkí experti - Ukrajina je na uterák
Nedávna súkromná konferencia špičkových amerických expertov na zahraničnú politiku ukázala, že Ukrajine hrozí nekompromisná prehra. Toto pochmúrne hodnotenie vyhliadok Ukrajiny na víťazstvo proti Rusku vyplynulo z nedávneho súkromného stretnutia... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme