Cestujúci Southwest pomohol pristáť plne obsadenému Boeingu
26 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Cestujúci letu spoločnosti Southwest Airlines na linke z Las Vegas do Ohia prispel k bezpečnému pristátiu lietadla po tom, ako dostal kapitán stroja vážne zdravotné problémy a nebol schopný pilotovať lietadlo. Informuje o tom web foxbusinescom.

Hovorca Southwest Airlines pre FOX Business povedal, že incident, týkajúci sa letu 6013 z Las Vegas do Columbusu v štáte Ohio sa stal minulú  stredu. 

Pilota - kapitána letu - palubný personál vyniesol z pilotnej kabíny, aby mu bolo možné lepšie poskytnúť prvú pomoc. kapitánovu pozíciu i úlohy prevzal prvý piltot, avšak pre bezpečný let stroja tohto typu sú potrební dvaja piloti.

Bola to zvláštna náhoda

"Skúsený pilot inej leteckej spoločnosti bol medzi cestujúcimi na palube, prešiel do pilotnej kabíny a pomáhal s rádiovou komunikáciou ao obsluhou prístrojov a manuálov, zatiaľ čo náš pilot pilotoval lietadlo," dodal hovorca. "Veľmi si vážime jeho podporu a pomoc." 

Bezpečné pristátie

Letové údaje ukazujú, že lietadlo prvýkrát odštartovalo z Las Vegas okolo 6:30 miestneho času, potom sa otočilo nad Utahom a okolo 8:00 pristálo späť v Las Vegas. 

"Let bezpečne pristál a  pasažierov následne prepravila náhradná letová posádka," uviedol hovorca Southwest Airlines. "Chválime posádku za ich profesionalitu a oceňujeme trpezlivosť a pochopenie našich zákazníkov v súvislosti so situáciou." Dodal ešte podľa citovaného webu foxbusiness.com.

Lietadlo nakoniec opäť vzlietlo o tri hodiny neskôr a po pokojnom lete pristálo v Columbuse v štáte Ohio. 

VIDEO: ČESKÁ PREDSEDNÍČKA PEKAROVÁ SA VYZNAMENALA! Vysmiala novinára!
Markéta Pekarová Adamová, predsedníčka poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky sa po dlhšej odmlke stala opäť virálnou. Tentokrát za to môže briefing s novinármi, kde šéfka Poslaneckej snemovne Českej republiky zareagovala na adresu... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik