Kamenický o Klusovi: Heger mal okamžite konať! Slovensko sa zbytočne vystavilo hanbe
25 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Nominácia Martina Klusa za člena Európskeho dvora audítorov nebola dobrá, dočasne poverený premiér Eduard Heger mal okamžite reagovať. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to vyhlásil poslanec Národnej rady SR Ladislav Kamenický (Smer-SD), podľa ktorého Heger vôbec nemal takúto nomináciu navrhnúť.

Pokazil si kariéru

Ministerke investícií Veronike Remišovej (Za ľudí) sa zase nepáči prístup predsedu strany SaS Richarda Sulíka, ktorý sa mal listom obrátiť na viacerých europoslancov výboru a upozorniť ich na reputačné riziko Klusovej nominácie. Sulíkove správanie podľa nej svedčí o "malosti a podlosti."

Kamenický si myslí, že Klus urobil obrovskú chybu a zbytočne si pokazil kariéru. "Možno v diplomacii niečo znamená, ale v oblasti financií neznamená absolútne nič," doplnil, konštatujúc, že Klus nemá žiadne ekonomické vzdelanie. Už v čase, keď bola oznámená jeho nominácia, mala podľa neho prezidentka "pohroziť Hegerovi, aby to nerobil". Myslí si, že Slovensko sa zbytočne vystavilo hanbe.

Klus kandidatúru stiahol 

"Chyby patria k životu. Žiadam Vládu Slovenskej republiky o stiahnutie mojej kandidatúry do Európskeho dvora audítorov. Chyby patria k životu a aj zlá skúsenosť je skúsenosť," napísal Klus na sociálnej ale až po tom, čo ho k tomu vyzval poverený premiér.

Výbor Európskeho parlamentu pre kontrolu rozpočtu v stredu 22. marca odporučil plénu neschváliť slovenského kandidáta Martina Klusa za člena EDA. Po vypočutí Klusa hlasovalo proti nemu 20 členov výboru, pričom nikto nehlasoval za a traja členovia sa hlasovania zdržali. Prezidentka SR Zuzana Čaputová následne požiadala Hegera, aby vláda Klusovu nomináciu stiahla.

Remišová perlila v Sobotných dialógoch: Peniaze sa stihnú vyčerpať, ak po septembri neprídu babráci
Poverená ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) v politickej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy uviedla, že čerpanie prostriedkov z plánu obnovy nebude ohrozené. Novela školského zákona v parlamente podľa nej prejde, keď sa uzavrú... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik