GYIMESI: Potrebujeme silných lídrov, na ktorých sa dá spoľahnúť v ťažkých časoch
27 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR za OĽaNO György Gyimesi vo svojom videu zverejnenom na Facebooku poukázal na výsledky nedávneho prieskumu, podľa ktorého až 70 percent obyvateľov Slovenska nedôveruje svojim spoluobčanom. 70 percent občanov má taktiež pocit, že štát robí viac pre Ukrajincov, ako pre svojich občanov.

Prežívame obdobie, aké sme ešte nezažili. Energetická kríza, vojna, inflácia, zdražovanie,“ zhŕňa Gyimesi súčasné negatívne spoločenské javy. Takéto ťažké časy podľa Gyimesiho ľudí vždy skôr zbližovali, než aby v nich vyvolávali nedôveru. To, že taká veľká nedôvera je vyjadrená aj smerom k štátu samotnému, podľa Gyimesiho nie je vôbec prekvapujúce, pretože „liberálno-progresívne vogue myšlienky“ sú na míle vzdialené našim tradíciám. Podľa Gyimesiho potrebujeme silných lídrov, na ktorých sa dá spoľahnúť aj v ťažkých časoch - lídrov, ktorí do spoločnosti prinesú dôveru a ktorí nerozdeľujú a nediskriminujú iných. „Ľudia si zaslúžia úctu a politici musia pochopiť, že prišli slúžiť a nie byť v parlamente len na okrasu,“ myslí si politik.

V poslednom období sa udialo toľko nepoctivostí, ktoré vidí každý jeden človek, že sa ani nečudujem, že ľudia strácajú vôľu žiť. Chcem povedať – vôľu voliť,“ hovorí ďalej Gyimesi.

Gyimesi hovorí, že ako poslanec ostal prístupný, blízko občanov a poctený ich bezprostrednosťou. „Každý deň sa budem snažiť robiť to, prečo ste ma poslali do parlamentu. Presadzovať naše názory a robiť hodnotovú politiku,“ deklaruje.

Svoj videopríhovor uzatvára Gyimesi výzvou k tomu, aby ľudia dali zmysel politike „priamosťou, čestnosťou, so vztýčenou hlavou, za naše tradície a na spoločnom hodnotovom základe“.

Dráčik vysvetľuje: Zdá sa mi, že niekto stráca Smer!
Dráčik vysvetľuje: Zdá sa mi, že niekto stráca Smer! Cez situáciu spravodlivosti na Slovensku si Viglaský podal aj slovenský pohľad na zahraničné dianie s tým, že nejde len čisto o alibizmus súčasnej vládnej garnitúry. Vlastne Viglaský píše o nás... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik