Zas pokúšajú pri Kryme (VIDEO)
25 | 03 | 2023 I Milan Laca

Flightradar spozoroval britské prieskumné lietadlo pri pobreží Krymu.

Nad Čiernym morom zaregistrovali prieskumný Boeing RC-135W britského letectva, informuje agentúra RIA.ru.

Opäť pri Kryme
Strategické prieskumné lietadlo Boeing RC-135W britského letectva a dve stíhačky Eurofighter Typhoon leteli v Čiernom mori pri pobreží Krymu, podľa údajov Flightradaru.
 
Apokalypsa? Rakúsko je zhrozené z krokov USA
Express: Manévre amerických vzdušných síl B-52 blízko ruských hraníc hrozia vyprovokovaním tretej svetovej vojny Prelety amerických jadrových bombardérov pri ruských hraniciach predstavuje podľa rakúskeho portálu Exxpress vážne nebezpečenstvo pre... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Tibor Malý
Čo sa stalo
24. marca, okolo 17:30 moskovského času, krúžil Boeing pri pobreží Rumunska. Potom zamieril na východ. Sprevádzali ho dve bojové lietadlá štvrtej generácie s volacími znakmi DREAD011 a DREAD012. Skupina sa presúvala smerom k ruskému Krymu a videli ju asi sto kilometrov od polostrova.
Čo sa deje vnútri špionážneho lietadla
Incident

Ruské ministerstvo obrany pred niekoľkými dňami informovalo, že 14. marca ráno americký dron MQ-9 s vypnutými transpondérmi narušil hranice oblasti dočasného režimu využívania vzdušného priestoru nad Čiernym morom. Podľa neho  sa dron pohyboval smerom na Krym. Ruské stíhačky vzlietli, aby identifikovali narušiteľa. 

V dôsledku prudkého manévrovania sa dron dostal do nekontrolovaného letu a spadol do vody. Ruské lietadlo neprišlo do kontaktu s MQ-9, nepoužilo vzdušné zbrane a bezpečne sa vrátilo na svoje domovské letisko, zdôraznilo ruské ministerstvo obrany. Minister obrany Sergej Šojgu potom udelil Rad odvahy pilotom stíhačiek Su-27.  Ministerstvo vyhlásilo, že piloti zabránili tomu, aby dron narušil „hranice oblasti dočasného režimu využívania vzdušného priestoru zriadeného na účely vedenia špeciálnej vojenskej operácie“.

Reakcia USA 
Rozhodnutie Moskvy odmeniť pilotov stíhačiek za zachytenie amerického bezpilotného lietadla urazilo Washington, uviedol na brífingu John Kirby, koordinátor strategickej komunikácie v Rade národnej bezpečnosti Bieleho domu.. "Toto je urážlivé. Netuším, prečo udelili ocenenie za statočnosť niekomu, kto v horšom prípade zlomyseľne vystavil seba a majetok USA  veľkému riziku. V najlepšom prípade je to len idiot," povedal Kirby. 
 
Ochudobnený urán nie je problém!
Generálny tajomník NATO zdôvodnil dodávky munície s ochudobneným uránom na Ukrajinu. Jens Stoltenberg vyhlásil, že to nie je porušenie medzinárodného práva. Stoltenberg v odpovedi na otázku o dodávkach nábojov s ochudobneným uránom z Británie na... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme