Obchodné reťazce si z ľudí asi ROBIA SRANDU!
22 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Zastropovanie cien potravín je podvodom so súhlasom vlády! To, čo páchajú obchodné reťazce, vyvoláva v ľuďoch obrovský hnev. Už stačilo! Takto reagoval vo svojom statuse na sociálnej sieti na tzv. Protiinflačnú garanciu podpredseda Smeru - SSD Ľuboš Blaha. Podobný názor zastávajú aj poslankyňa Jarmila Halgašová a výkonný riaditeľ SZPCC Milan Lapšanský.

Obchodníci sa dohodli s ministrom pôdohospodárstva na tzv. Protiinflačnej garancii. V preklade do ľudskej reči to znamená určenie maximálnej ceny pre vybrané potraviny na najbližšie tri mesiace. Podľa mnohých však vôbec nejde o pomoc ľuďom.

Halgašová: Ide o zavádzanie a populistický návrh

Podľa Jarmily Halgašovej (SaS) ide o "zavádzanie a populistický návrh". Dodala, že nie je pravda, že by ľudia mali tri mesiace nakupovať lacné potraviny. Ako jeden z dôvodov uviedla, že "sa zastropovali tie potraviny, u ktorých sa predpokladá, že ich cena bude po Veľkej noci klesať". Vyčítala tiež nesystémovosť a nelogickosť opatrenia, kedže sa medzi položkami na zozname nachádza napríklad konzervovaná kukurica alebo mrazená pizza. "Čo ma zaráža je, že sú zmrazené aj ceny alkoholických nápojov ako je pivo a víno," dodala v relácii Téma dňa na TA3.

Lapšanský: Neviem, či sa mám smiať alebo plakať

Milan Lapšanský (Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov) je presvedčený, že dohoda nie je žiadnym systémovým opatrenením a "spotrebiteľom neprinesie vôbec nič""O tom, že to bolo šité horúcou ihlou svedčí aj zoznam tovarov, lebo neviem, či sa mám smiať alebo plakať," dodal.

Podľa Lapšanského sa navyše do tohto projektu nezapojili všetky dôležité obchodné siete. Tiež tvrdí, že rezort hospodárstva ide konať v rozpore so zákonom o hospodárskej súťaži. "Myslíme si, že by Protimonopolný úrad SR mal preskúmať konanie reťazcov," povedal Lapšanský.

HLAS - SD chce opäť presadiť mimoriadnu VALORIZÁCIU DÔCHODKOV ešte v tomto roku
Medziročná inflácia za február opäť stúpla na 15,4%, čím vyrovnala historické 22 ročné maximá. Dôchodcovská inflácia je ešte vyššia a seniori tak naďalej čelia enormnému zdražovaniu. Hlas- SD preto opäť predloží návrh na mimoriadnu valorizáciu... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Blaha: Reťazce si z ľudí robia srandu

Podobný názor zastáva aj opozičný poslanec Ľuboš Blaha. "Ceny potravín rastú do úplných extrémov a rovnako tak rastú aj zisky týchto nadnárodných firiem. Pseudovláda nerobí nič a reťazce si z ľudí robia srandu - najskôr umelo navýšili ceny a teraz ich chcú v tejto absurdnej výške akože "zastropovať"," krúti hlavou smerák.

Blaha pripomína, že Robert Fico všetkých dotknutých partnerov pozval za okrúhly stôl - lebo základom všetkých riešení musí byť sociálny dialóg. "Zavolali sme výrobcov, potravinárov, poľnohospodárov, odbory aj reťazce. Keď na riešenia kašle vláda, musí pôdu pre sociálny dialóg vytvárať opozičný Smer," dodáva.

Ak to nepôjde podobrotky, tak to pôjde inak...

Blaha však upozorňuje, že ak reťazce neprídu a odmietnu byť solidárne, tak Smer bude musieť pristúpiť k tomu, čo Fico nazval radikálnymi komunistickými riešeniami. "Ak to nepôjde podobrotky, tak to pôjde inak... Nepokúšajte našu trpezlivosť, nenažraté korporácie, radikálne ľavicové riešenia sú vždy k dispozícii. Dosť bolo zdražovania!"

Dagmar Kramplová o chlebe, MIG-och a vládnych klamstvách
Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová nevychádza z úžasu nad aroganciou „zrúcaniny Hegerovej vlády“. Tá nedávno súbežne informovala o dvoch svojich akože úspechoch. Ani jeden z nich pritom nie je pre občana výhrou. Jednou z informácií bolo... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik