Až do posledného Ukrajinca
22 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Západ chce podľa ruského prezidenta Putina bojovať až do posledného Ukrajinca, informovali mnohé zahraničné médiá, vrátane BBC

Čínsky prezident po rokovaní s ruskou hlavou štátu uviedol, že čínsky postoj je nestranný. "Chcel by som zdôrazniť ohľadom ukrajinského urovnania, že sa trvalo riadime princípmi Charty OSN a zastávame objektívny a nestranný postoj," vyhlásil čínsky prezident. Čína sa podľa neho snaží aktívne pomáhať tomu, aby obe znepriatelené strany uzavreli prímerie a začali spolu konať. Peking sa podľa jeho slov zasadzuje o mier a dialóg.

Putin vyjadril ochotu rokovať

Ruský prezident Vladimír Putin sa domnieva, že čínsky mierový plán by mohol byť základom urovnania konfliktu na Ukrajine. Zároveň však dodáva aj to, že doteraz nevidí ochotu Západu a Kyjeva konať v tomto smere. Putin to povedal po rokovaní s čínskym vodcom Si Ťin-pchingom v Moskve.

Nemožno obchádzať OSN

Obaja vodcovia podľa tlačových agentúr vydali spoločné vyhlásenie proti "všetkým jednostranným sankciám" vyhláseným bez súhlasu Bezpečnostnej rady OSN, kde Rusko aj Čína patrí medzi päť stálych členov s právom veta. Vyzvali tiež Spojené štáty, aby prestali rozvracať globálnu strategickú stabilitu, a varovali pred zhoršovaním krízy na Ukrajine a jej prechodom do „nekontrolovateľnej fázy“.

Británia sa zbláznila, zahráva sa s jadrovým konfliktom
Ochudobnený urán do ukrajinskej munície môže byť začiatok konca, ale nie iba vojny. Podľa ruskej redakcie BBC, ktorá citovala britskú zástupkyňu ministra obrany chce Veľká Británia spolu s tankami Challenger 2 poskytnúť Ukrajine aj protitankové... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík
?session=true

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme