Úrad vlády reaguje na Putinov zatykač
20 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Hegerova dočasná vláda reaguje na Putinov zatykač. Na stránke Úradu vlády Slovenskej republiky zverejnili stanovisko k medzinárodnému zatykaču na ruského prezidenta Vladimíra Putina. Podľa nich by mohol byť Putin dnes zatknutý v dokopy 123 krajinách. Ruskú federáciu dokonca označili za medzinárodného vyvrheľa!

Pripomíname, že to nie je tak dávno, čo Slovensko uznalo Rusko ako teroristický štát.

"Medzinárodný trestný súd v Haagu vydal zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina a prezidentskú komisárku pre práva detí Mariju Ľvovovú-Belovovú za vojnový zločin nezákonnej deportácie detí a ich nezákonný presun z okupovaných oblastí Ukrajiny do Ruska. Súd začal možné vojnové zločiny spáchané ruskými vojakmi na Ukrajine vyšetrovať už mesiac po ruskej invázii vo februári 2022 a hlavný prokurátor Karim Khan odvtedy navštívil Ukrajinu štyrikrát." Napísali "Hegerovci"na sociálnej sieti.

Rozhorčené ženy a matky z Klubu žien SNS
"Ženy život dávajú, ženy život chránia!" Takto ostro odkazujú svoj názor politikom i verejnosti ženy, členky Maríny - klubu žien Slovenskej národnej strany z ich rokovania, ktoré prijalo vyhlásenie k súčasnej situácii na Slovensku. Ženy zo SNS... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Násilne odvlečenie alebo záchrana?

Problém vidia v deportácii detí, Putin to však označuje ako záchranu sirôt pred vojnou. "Medzi incidenty, ktoré Khan vyšetroval, patrí deportácia najmenej stoviek detí odobratých z detských domovov. Mnohé z týchto detí boli dané na adopciu v Ruskej federácii. Putin prezidentským dekrétom zmenil zákon, aby sa urýchlilo udelenie ruského občianstva deportovaným deťom a uľahčilo sa ich prijatie ruskými rodinami." Dopĺňa Úrad vlády v statuse.

"RUSKO JE MEDZINÁRODNÝM VYVRHEĽOM" píše sa na stránke

Úrad vlády nebojácne vysvetľuje, v koľkých krajinách môžu Putina zatknúť. "Rusko nie je členom Medzinárodného trestného súdu a neuznáva jeho jurisdikciu. Ak by však Putin navštívil ktorýkoľvek zo 123 členských štátov, mohol by byť zatknutý. Aj októbrové hlasovanie Valného zhromaždenia OSN, v ktorom 143 krajín odsúdilo ruský pokus o nelegálnu anexiu štyroch ukrajinských regiónov, jasne ukázalo, že Rusko agresiou na Ukrajine poškodilo svoje medzinárodné postavenie a stalo sa vyvrheľom."

Ešte tu je Buča

Status uzatvárajú doplnením, že zatykač na Putina je podľa súdu len prvým konkrétnym krokom v súvislosti s vyšetrovaním vojnových zločinov na Ukrajine a pripommenuli:  "Naďalej prebieha vyšetrovanie širokého rozsahu údajných medzinárodných zločinov v meste Buča. "

Slovensko čaká DRUHÉ KOLO POCHODOV ZA MIER. Desaťtisíce ĽUDÍ SA CHYSTAJÚ DO ULÍC
Podrobný rozpis podujatí. Slovensko čaká ďalšie kolo Pochodov za mier, ktoré sa konali vo februári tohto roka po celej krajine. Na týchto pochodoch sa zúčastnili dohromady desaťtisíce Slovákov a dostali sa aj do ruských správ. Prozápadní politici... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme