Obracia Čína s Ruskom kormidlo dejín?
20 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Podpredseda strany Smer-SSD Ľuboš Blaha nechápe, že americkí vojnoví zločinci dnes idú moralizovať o vojne na Ukrajine. Slovenským liberálnym pravičiarom pripomína, že Slovensko ženú do vojny, porušujú Ústavu, spolu s USA spustošili Irak ale ukazujú prstom, ako Smer treba zavrieť.

Blaha pripomína, že aj súčasný americký prezident pred 20-timi rokmi podporoval inváziu spojencov USA do Irak, kým dnes moralizuje. Preto Blaha aj našich politikov, ako aj mainstreamových novinárov nazval pokrytcami. Tvária sa, ako že je všetko v medziach Ústavy, no „celá právnická fakulta“ hovorí o neústavnosti odovzdania stíhačiek MIG na Ukrajinu. Médiá nebudú stíhať tých, ktorí konali protiústavne, ale práve jeho za výrok v alternatívnom médiu o provokovaní Ruska. Blaha upozorňuje, že v Moskve sa v týchto dňoch vytvára silný protizápadný blok.

Rypol si do Bidena

„Dnes si pripomíname 20  výročie od americkej agresie v Iraku, ktorú vehementne podporoval aj dnešný americký prezident Biden. Ten, čo dnes tak veľkolepo moralizuje o vojne na Ukrajine. Asi zabudol - hlava už zjavne neslúži. Dohodnime sa takto - všetci  vojnoví zločinci a ich propagandistické trúby, ktoré podporovali americké plienenie v Iraku, nech láskavo o akejkoľvek vojne už navždy držia ústa,“ nevyberá slová Blaha.

Slovensko čaká DRUHÉ KOLO POCHODOV ZA MIER. Desaťtisíce ĽUDÍ SA CHYSTAJÚ DO ULÍC
Podrobný rozpis podujatí. Slovensko čaká ďalšie kolo Pochodov za mier, ktoré sa konali vo februári tohto roka po celej krajine. Na týchto pochodoch sa zúčastnili dohromady desaťtisíce Slovákov a dostali sa aj do ruských správ. Prozápadní politici... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Spoluzodpovední pokrytci

„To platí pre celú slovenskú liberálnu pravicu a všetky médiá na čele s militaristickým denníkom SME. Sú spoluzodpovední za vyše milióna mŕtvych v amerických vojnách - tak nech netárajú o Rusku a Ukrajine. Mimochodom, k dnešku sa už asi každý významný ústavný právnik na Slovensku jasne vyjadril, že odvolaná vláda nesmie poslať stíhačky na Ukrajinu, lebo to je protiústavné - potvrdila to prakticky celá Právnická fakulta Univerzity Komenského,“ konštatuje Blaha.

Eduard Heger a Zuzana Čaputová, foto: FB/Eduard Chmelár

Odoberú jej titul?

„A Čaputová nič. Čuší ako voš pod chrastou. S jej súhlasom došlo k flagrantnému porušeniu ústavy, čiže sa bavíme o podozrení z vlastizrady, ale madam nič. Možno by Právnická fakulta UK mala zvážiť, že by vzhľadom na právne bezvedomie pani magisterky mohli Čaputovej odobrať titul - veď robí hanbu právnej obci,“myslí si poslanec.

Trump označil USA za krajinu v úpadku
Bývalý americký prezident Donald Trump tvrdí, že jeho krajina upadá Spojené štáty sú v úpadku a už neurčujú svetové štandardy, uviedol bývalý americký prezident Donald Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social. "Čína, Rusko, Irán , Severná... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Nevynechal ani médiá

„Ale myslíte si, že liberálne médiá volajú po ústavnosti? Že vyzývajú generálnu prokuratúru, aby konala, keďže došlo pri MIG-och k zjavnému zneužitiu právomocí verejného činiteľa? Nie, naopak, v denníku SME som sa dočítal, vraj majú zavrieť mňa, lebo som v eReporte vyhlásil, že ak odvolaná vláda pošle stíhačky na Ukrajinu, hrozí ruský protiúder a následne mobilizácia a vojnový stav. Čiže upozorňovať na riziká vstupu do vojny je pre opozíciu zakázané, ale vláda porušovať ústavu a ťahať nás do vojny samozrejme smie - za to jej budeme tlieskať. Perfektné, Adolf Hitler by mal zo Samuela Marca radosť,“ poznamenáva Blaha, podľa ktorého zmieňovaný redaktor naznačil, že sme všetci kolaboranti a ruskí agenti.

„Nacisti to tak so svojimi kritikmi a obhajcami mieru vždy robili - zavrieť do koncentrákov. Nech žije SSme! Keď už hovoríme o esesákoch, Rada pre mediálne služby už začalo s prenasledovaním rádia Frontinus aj za to, že sa nezľaklo cenzorov a opätovne ma pred týždňom pozvalo do diskusie. Hrdelný zločin,“píše Blaha.

O Dírerovom ideologickom okienku

„Zvláštne, že cenzorom nevadí, že v TA3 si bez akejkoľvek oponentúry moderátor Dírer vo svojom ideologickom okienku dovolí šíriť nenávisť voči Rusku a poplašné správy o tom, že nás Rusko ide napadnúť - prosím, zahrňme Radu podnetmi proti Dírerovi, nech im to trochu osladíme. A kým sa tu miestni provinční cenzori a písalkovia zavzdušňujú výzvami na zavretie Blahu a trestanie rádií za slobodu slova, vo svete sa dejú veci - Čína s Ruskom obracajú kormidlo dejín,“ upriamuje pozornosť Blaha iným smerom.

Nedeľná kázeň Richarda Dírera zblúdilým dušiam
Kedysi sme boli zvyknutí, že keď sa zamestnanec ktoréhokoľvek média, najmä moderátor, prihováral divákom či poslucháčom, snažil sa ich slušne pozdraviť, milo osloviť a zaujať. Dnes je zjavne trend opačný. Dokázal to aj v najnovšej relácii V... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Kam to dohnal Západ

„Čínsky líder Si Ťin-pching prišiel na historicky prelomovú návštevu Ruska - medzi Ruskom a Čínou sa vytvára silný blok proti americkému imperializmu. Sem to Západ dohnal svojou aroganciou. Kým Západ žije vo svojej liberálnej bublinke, celý svet sa mu otáča chrbtom - v Ázii si dobre pamätajú americké zločiny v Iraku, Afganistane, v Sýrii či vo Vietname. Oni vedia, kto je zlo a kto dobro. Svet potrebuje rovnováhu a mier. Kým to Amerika a jej poskokovia nepochopia, dovtedy nebude pokoj. Držme palce mieru!,“uzatvára Blaha.

Na archívnej snímke z čínsky prezident Si Ťin-pching. FOTO TASR/DPA

Si Ťin-pching v Moskve

Na pozvanie ruského prezidenta Vladimira Putina absolvuje prezident Si od pondelka do stredy štátnu návštevu Ruska. Počas návštevy si Ťin-pching podrobne vymení názory s Putinom na bilaterálne vzťahy a hlavné medzinárodné a regionálne otázky spoločného záujmu, posilní strategickú koordináciu a praktickú spoluprácu medzi oboma krajinami a dodá nový impulz rastu bilaterálnych vzťahov, podľa čínskeho ministerstva zahraničných vecí .

Návšteva Si Ťin-pchinga v Rusku má veľký význam, dodáva istotu a pozitívnu energiu
Očakáva sa, že štátna návšteva čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v Moskve tento týždeň pritiahne globálnu pozornosť, keďže táto návšteva – prvá zahraničná návšteva najvyššieho čínskeho lídra v roku 2023 po dvoch zasadnutiach – sa opisuje ako výlet... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme