Na Záhorí prebiehajú praktické skúšky jediného dodaného tanku Leopard 2A4
20 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Vo Vojenskom technickom a skúšobnom ústave Záhorie prebiehajú v súčasnosti skúšky prvého dodaného tanku Leopard 2A4. Ten Slovensko dostalo od Spolkovej republiky Nemecko v rámci náhrady za bojové vozidlá pechoty (BVP-1) darované Ukrajine. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková.

"Nateraz prebiehajú skúšky bez akýchkoľvek nedostatkov," skonštatovala Kakaščíková. Ukončenie skúšok je plánované 31. marca.
Skúšky na overenie vybraných takticko-technických parametrov sú vykonávané na základe potreby zavedenia hlavného bojového tanku Leopard 2A4 a munície do Ozbrojených síl (OS) SR. Celkovo im bude v priebehu tohto roka dodaných 15 tankov Leopard 2A4.

V rokoch 2023 - 2025 bude priebežne dodávaná tanková munícia, náhradné diely, logistická podpora a tiež realizovaný výcvik osádok a dielenských špecialistov. Tankový prápor je súčasťou ťažkej mechanizovanej brigády, ktorej vybudovanie je hlavným záväzkom SR voči spojencom v rámci NATO.

Ako môže NATO vstúpiť do vojny na Ukrajine a nebude to NATO...
Americký časopis vyzval na vytvorenie analógie NATO na vyslanie vojakov na Ukrajinu. Časopis Foreign Affairs navrhol vytvorenie obdoby NATO pre vstup západných vojsk na Ukrajinu. Vytvorme nový pakt Americký časopis Foreign Affairs vyzval na... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme