I. Brocková prijala ukrajinského kolegu Perebyjnisa. Čo vzišlo zo stretnutia?
20 | 03 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ingrid Brocková uskutočnila 20. marca 2023 v Bratislave politické konzultácie s námestníkom ministra zahraničných vecí Ukrajiny Jevhenom Perebyjnisom. Ich témou boli vzájomné vzťahy, mierový vzorec Volodymyra Zelenského, podpora Ukrajiny v boji proti ruským agresorom či jej eurointegračné ambície.

"V kontexte nevyprovokovanej agresie Ruska proti Ukrajine je pozícia Slovenska jasná, neakceptujeme akékoľvek snahy o prekresľovanie hraníc medzi krajinami, navyše násilím a pod falošnými zámienkami. Ukrajina má našu solidaritu a podporu," konštatovala štátna tajomníčka.

I. Brocková pripomenula, že Slovensko dlhodobo podporuje smerovanie Ukrajiny do EÚ: "Je v slovenskom záujme, aby sa náš východný sused stal súčasťou európskej rodiny. Apelujeme na ukrajinských partnerov, aby sa zodpovedne postavili k reformám, ktoré sú dôležité nielen z hľadiska európskej integrácie, ale najmä posilňovania odolnosti Ukrajiny proti vnútorným a vonkajším hrozbám."

Námestníka Perebyjnisa štátna tajomníčka ubezpečila, že Slovensko sa zúčastní na povojnovej obnove Ukrajiny.

Tristo tisíc vojakov NATO na ruských hraniciach?
Politico: rozmiestnenie 300 000 vojakov v blízkosti ruských hraníc hrozí rozdelením NATO. NATO zvýši zoskupenie svojich síl pri hraniciach Ruska na 300 tisíc vojakov. Na jar predstaví aktualizovaný regionálny obranný plán, píšu americké noviny ... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik