Prímerie? V žiadnom prípade!
20 | 03 | 2023 I Milan Laca

Biely dom hovorí, že USA sú proti prímeriu na Ukrajine.

Washington verí, že prímerie potvrdí územné zisky Ruska, povedal pre Fox News John Kirby, koordinátor pre strategickú komunikáciu v Bezpečnostnej rade USA .  

Nesúhlasia

Washington k návšteve čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v Rusku oznámil neprijateľnosť výziev na prímerie na Ukrajine. Podľa hovorcu Bieleho domu Johna Kirbyho, by akékoľvek výzvy na prímerie iba potvrdili územné zisky Moskvy  a dali  by Putinovi čas na prípravu novej ofenzívy podľa jeho predstáv. "Ak toto stretnutie povedie k akejkoľvek výzve na prímerie, bude to neprijateľné," povedal Kirby.

Bol zatykač na Putina manévrom, ako zabrániť diplomatickému riešeniu vojny?
Britský web news.sky.com prišiel som zaujímavou verziou, týkajúcou sa vydania zatykača na Vladimíra Putina Medzinárodným trestný súdom v Haagu (ICC). Čo skutočne znamená zatykač na Putina – a ako by mohol ovplyvniť vojnu? Nuž, mohol by a to dosť –... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Spolupracujú? 

Kirby poznamenal, že Moskva a Peking „bezpochyby nedávno pracovali na zvýšení úrovne vzájomnej spolupráce“. "Čína neodsúdila Putinovu inváziu na Ukrajinu, stále nakupuje ruskú ropu a iné energetické zdroje," vyhlásil hovorca Bieleho domu. Čína podľa neho „ticho súhlasila s krokmi Ruska“, keďže akceptovala tvrdenia Moskvy, „že hovoríme o nejakej existenčnej hrozbe pre Rusko a že za vojnu môže Západ“.

Treba zapojiť Zelenského 

Biely dom dúfa, že Si Ťin-pching zavolá Volodymyrovi Zelenskému, pretože podľa Washingtonu sa „Čína potrebuje naučiť ukrajinský pohľad,“ povedal Kirby. Vyhlásil tiež, že Washington sa teší na rozhovor Si Ťin-pchinga s ukrajinským prezidentom. 

Z diskusie o tom, že Bidenovci majú vo vreckách čínske peniaze
Moderátorka CNN Erin Burnettová priznala, že odhalenia, ktoré ukazujú, že členovia Bidenovej rodiny dostali viac ako milión dolárov z účtov spojených s čínskymi obchodnými partnermi Huntera Bidena, určite „nevyzerajú dobre“ pre syna amerického... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme