Národný blok nesmie byť volebným strašiakom, ale výzvou
19 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Po dlhom čase politického tliachania na Slovensku zaznela štátnická výzva. Dá sa povedať KONEČNE a vďaka za ňu. Predseda strany SMER - SSD Robert Fico vyzýva stranu Hlas – SD Petra Pellegriniho na vytvorenie mierovej vlády po parlamentných voľbách. Robert Fico žiada Petra Pellegriniho, aby dali spoločne ľuďom garanciu na Slovensku, že sa vytvorí vláda, ktorá nedovolí, aby sa pokračovalo v tom, čo začala súčasná vláda.

Je to štátnická výzva uprostred drístov o tom kto koho (ne)drží za gule, alebo kto s kým "bije bandu" a iných infantilností zo strany egomaniakov, ktorí sa omylom prírody dočasne pod pláštikom politiky zmocnili Slovenska a ľúdí, v tomto štáte žijúcich. Prípadne psychopatov, bľačiacich na nás už tretí rok o tom, ako treba pozatvárať mafiu. Tu už nijako nepomôžu kozmetické úpravy a nové koalície, postavené na základoch tých istých šialených a výsostne nekompetentných a hlúpych avanturistov, ktorí jasne dávajú občanom najavo, že ich majú iba za toaletný papier a aj to iba jednovrstvový.

Po voľbách potrebujeme na čele štátu štátnikov a nie Simpsonovcov

Takže hľadajme spolu štátnikov. Musíme ich nájsť. Doterjašia zberba na čele našich najvyšších ústavných orgánov dostala Slovensko tam, kde práve je. Gangstri, nerešpektujúci medzinárodné zmluvy, chudáci podlizujúci sa práve aktuálnej veľmoci, asociáli, ktorým neprekáža sociálna situácia obyvateľstva, extrémna drahota, inflácia, množstvo samovrážd a odchody do zahraničia. Klamári, podvodníci, ohýbači práva a spravodlivosti a hlupáci (Priamo z definície slova hlupák - nerozvážny sprosták.) Ak toto všetko chcete v recyklovanej podobe, pod značkami nových strán, ale v starých praktikách, nechajte sa luhármi oklamať.. Ale potom fakt už najbližšie štyri roky nenadávajte na nikoho a ak, tak sami na seba.

Štátnik, na Slovensku vo výkonnej politike úplná neznáma

Štátnik je politik, osoba podieľajúca sa na vedení štátu. Výraz sa používa zvyčajne na označenie obzvlášť rešpektovaného politika, oplývajúceho znalosťami, zručnosťou a víziou pri vedení štátu. Rozdielom medzi politikom a štátnikom sa zaoberal napríklad americký teológ a spisovateľ James Freeman Clarke v eseji Wanted, A Statesman!, publikovanej v časopise Old and New (december 1870), v ktorej tvrdí: „...je veľký rozdiel medzi politikom a štátnikom. Politik, napríklad, je človek, ktorý myslí na nasledujúce voľby; zatiaľ čo štátnik myslí na nasledujúcu generáciu. Politik rozmýšľa nad úspechom jeho strany, štátnik nad dobrom krajiny. Politik si želá ustanoviť to či tamto opatrenie, štátnik chce zaviesť tento či tamten princíp. Nuž a napokon, štátnik chce viesť; zatiaľ čo politik sa uspokojí s tým, že je unášaný prúdom". Slovensko potrebuje štátnikov, figúriek na pódium bábkového divadla už predviedlo naozaj nadbytok.

Slovensko nie je kohosi korisť, Slovensko je naša rodná vlasť

Naši tiežpolitici nás neustále presviedčajú, ako je dôležité pomáhať iným. A pritom vedú (na želanie kohosi za oceánom) nevyhlásenú špeciálnu operáciu proti vlastnému ľudu. Putin mal aspoň toľko síl, že tú svoju, proti Ukrajine, oficiálne oznámil. Súčasná koaličná vláda v demisii, v rozpote s mnohými svojimi volebnými sľubmi - dnes sa ukazuje, že to boli volebné lži - rabuje našu krajinu, z nás si spravila iba dojnú kravu, ktorej dokonca zakazuje čo i len zabučať. Je teda najvyšší čas, aby sa tí, ktorí to naozaj myslia s nami a s našim Slovenskom dobre, spojili. Aby nedovolili v sepembri našu vlasť zas komusi ukradnúť, znásilňovať a ekonomicky vyvražďovať. Neodovzdajme Slovensko mimovládkam, ktorých jediným cieľom je vládnuť nad ním, neodovzdajme ho žoldnierom zahraničia, ktorí nás drancujú pre svoje vlastné geopolitické hry.

V tom vnímam podstatu Ficovej výzvy. Ak to dokážeme, môžu sa všetci, vrátane mainstreamu aj rozliať na kolomaž. Máme právo tvrdiť, že Slovensko je naša vlasť a nie ich kolónia!

Nedeľná kázeň Richarda Dírera zblúdilým dušiam
Kedysi sme boli zvyknutí, že keď sa zamestnanec ktoréhokoľvek média, najmä moderátor, prihováral divákom či poslucháčom, snažil sa ich slušne pozdraviť, milo osloviť a zaujať. Dnes je zjavne trend opačný. Dokázal to aj v najnovšej relácii V... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik