Pri útokoch na Nordsteam vietor fúka zo severu (VIDEO)
19 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Poslanec za AfD Tino Chrupalla v nemeckom Bundestagu hovorí o nečinnosti vlastnej vlády pri vyšetrovaní útokov na NordStream a je podľa neho čas na potenciálne prehodnotenie vzťahov so súčasnými spojencami. Tvrdí, že tí sú totiž zainteresovaní na projektoch, ktoré zaujali miesto NordStreamu v dodávkach plynu.

Nemecký poslanec za Alternatívu pre Nemecko tvrdí, že útokmi na NordStream je ohrozená bezpečnosť Nemecka a zodpovednú za to robí spolkovú vládu. Obáva sa tiež, že tento plynovod zničili práve tí, čo sa tvária ako spojenci Nemecka a poukazuje na ďalšie dianie, pričom uvažuje nad potrebou prehodnotenia vzťahov s týmito spojencami. Pripomína tiež, že Nemecko musí chrániť svoje záujmy.

Ohrozená bezpečnosť

„Útoky na nemeckú a európsku infraštruktúru ukázali, že bezpečnosť Nemecka je ohrozená na rôznych úrovniach. Po prvé, katastrofálne vystupovanie ministerky vnútra štátu nehorázne škodí. Po druhé, musíme sa zaoberať bezpečnosťou životne dôležitých tepien. Od nich závisí existencia občanov a nášho priemyslu. Ak sa to týka zásobovania energiami, pitnej vody, alebo telekomunikácií, tak v Nemecku nebude iba doslovná tma, ale v krátkej dobe aj ohrozená celková bezpečnosť krajiny. Je to vaša zodpovednosť, vážená spolková vláda,“hovorí Chrupalla.

FB Marian Ďuriš Republika | Tino Chrupalla, poslanec Bundestagu za Alternatívu pre Nemecko

Sú spojenci spojencami?

„A opäť sa vrátim k našim spojencom a priateľom. Môže (nemecká) vláda s istotou vylúčiť, že Nord-Stream nebol zničený s ich pomocou? Už dnes si musíme náš postoj Európy smerom na východ minimálne premyslieť. A v prípade, že potrubia boli zničené západnými spojencami, ten (vzťah) musíme prehodnotiť úplne nanovo,“myslí si Chrupalla poukazujúc na to, že útok na NordStream vôbcec nie je nepodstatná záležitosť, o ktorej netreba hovoriť.

Rusi vinní nie sú

„Ide tu o najťažší teroristický útok na infraštruktúru od čias vojny,“ pripomína poslanec s tým, že okolo tohto činu je stále ticho, aj keď on osobne žiadal o výsledky vyšetrovania. Prípad podľa neho skúmal ako nemecký spolkový generálny prokurátor, tak aj bezpečnostné služby Švédska a Dánska, no žiadne záchytné body nie sú. Chrupalla citoval spolkového generálneho prokurátora, podľa ktorého „Nie je možné preukázateľne hľadať vinu u Rusov.“

Hmla nad Nord Streamom...
Nemecko, Dánsko a Švédsko odmietli spoločne vyšetrovať incident v Nord Stream. Všetky tri krajiny nechcú spoločne vyšetrovať úniky, ku ktorým došlo v dôsledku výbuchov na plynovodoch Nord Stream a Nord Stream 2. Každá krajina vedie svoje vlastné... Čítať ďalej
14 | 10 | 2022 | Milan Laca

Spojenci

Chrupalla nechápe, prečo sa Švédsko zdráha zverejniť výsledky svojho vyšetrovania a akú úlohu v tejto hre zohráva Poľsko. Odtiaľ podľa neho v auguste 2022 prišla dôrazná požiadavka na zničenie NordStreamu2 s len deň po tom bol otvorený plynovod, na ktorom sú zainteresované Dánsko, Nórsko a Poľsko.

„Prečo povolil nórsky parlament v júni 2022 vo vojenskej dohode s USA neobmedzený prístup a použitie nórskeho územia? Konečne potrebujeme informácie o situácii a nejaké vysvetlenie. Ako parlament na to máme právo,“ upozorňuje Chupalla, ktorý pripomína, že mlčanie živí fámy a dohady, vedie k strachu a neistote občanov.

„Pochopte konečne, že nás nemôžete jednostranne viazať. My musíme chrániť vlastné záujmy!,“ uzatvára poslanec za AfD.

Držiteľ Pulitzerovej ceny v tom má jasno

Bombardovanie plynovodu NordStream bolo tajnou operáciou, ktorú nariadil Biely dom a vykonala CIA, tvrdí skúsený investigatívny novinár Seymour Hersh. Autor ocenený Pulitzerovou cenou, tvrdí, že americkí hlbinní potápači pod zámienkou vojenského cvičenia NATO nastražili pozdĺž plynovodu míny, ktoré neskôr na diaľku odpálili.

Predstavitelia Bieleho domu vzápätí správu správu investigatívneho novinára Seymoura Hersha, podľa ktorej Spojené štáty stoja za minuloročným odpálením plynovodu Nord Stream, odmietli. Biely dom a CIA tvrdí, že správa o výbuchu plynovodu Nord Stream „je úplne nepravdivá a úplne vymyslená“.

The Times: Teroristický útok na Nord Stream spáchala americká vláda! Biely dom sa bráni
Veď toto začne 3.svetovú! Teroristický útok na medzinárodný plynovod Nord Stream spáchala americká vláda! Pre The Times to tvrdí americký investigatívny novinár, nositeľ prestížnej Pulitzerovej ceny, Seymour Hersh. Bombardovanie plynovodu Nord... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik