OSN vyvrátila mainstreamovú lož o genocíde na Ukrajine
19 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

V čase, keď ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prisľúbil svetu aj Ukrajincom, že žiadny ruský zločin spáchaný na Ukrajine a na Ukrajincoch nezostane nepotrestaný, prichádza OSN so správou, že na Ukrajine sa síce dejú viaceré vojnové zločiny, ale niet dôkazov o tom, čo tvrdí ukrajinská vláda, že by na Ukrajine Rusko páchalo genocídu. Informuje o tom agentúra Reuters.

„Prebiehajúci ozbrojený konflikt na Ukrajine má zničujúce účinky na rôznych úrovniach,“ povedal na tlačovej konferencii OSN Erik Møse, predseda komisie a tiež bývalý sudca nórskeho najvyššieho súdu a Európskeho súdu pre ľudské práva. „Ľudské straty a všeobecná neúcta k životu civilistov... sú šokujúce.“

Čo na to náš mainstream? OSN sú opice a dezoláti?

Møse však zároveň konštatoval, že počas vyšetrovania komisia síce dospela dospela k názoru, „že existujú niektoré aspekty, ktoré môžu vyvolávať otázky ohľadom zločinu genocídy“,ale „zatiaľ sme tu nedospeli k jednoznačnému záveru“.

Existujúca 18-stránková správa je založená na viac ako 500 rozhovoroch, satelitných snímkach a návštevách mnohých lokalít a hrobov. Správa bude v pondelok predložená Rade OSN pre ľudské práva v Ženeve.

Ukrajinská strana trvá na tom, že ku genocíde Ukrajincov skutočne dochádza.

Aj Ukrajina má za ušami

Komisia OSN vraj tiež zistila, že ukrajinské sily sa dopustili „malého počtu priestupkov“, vrátane toho, čo sa zdalo byť nevyberavými útokmi a mučením vojnových zajatcov. Tieto informácie komisia ukrajinská strana nijako nekomentovala.

Správa prichádza v čase, keď Medzinárodný trestný súd v Haagu požiadal o zatknutie ruských predstaviteľov za násilné deportácie detí z Ukrajiny a útoky na civilnú infraštruktúru.

Putin na Kryme (VIDEO)
Putin pricestoval do Sevastopoľa na výročie pripojenia Krymu k Rusku. Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval do Sevastopoľa na deviate výročie znovuzjednotenia Krymu s Ruskom. Informovala gazeta.ru. Video zverejnil kanál... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik