Kotleba Hegerovi a Naďovi: Poslali ste MiG-y na Ukrajinu - choďte si ich pilotovať!
19 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba považuje poslanie stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu za výrazné zatiahnutie SR do vojnového konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskou federáciou.

Kotleba sa vo videu zverejnenom na Facebooku vyjadril, že vláda SR rozhodnutím o darovaní slovenských MiG-ov na Ukrajinu porušila medzinárodný zákaz reexportu zbraní a výrobkov obranného priemyslu. Prvýkrát tak podľa neho vláda urobila v máji 2022, kedy na Ukrajinu poslala dve bojové vozidlá pechoty, ktoré boli pripravované pre použitie pre komando Lynx.

Tentokrát je však podľa predsedu ĽSNS rozsah porušenia neporovnateľne väčší. 13 ruských MiG-ov, na ktorých reexport Ruská federácia nedala povolenie, totiž podľa neho nie je nič iné, ako výrazné zatiahnutie SR do vojnového konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskou federáciou. Kotleba konštatoval, že samotní predstavitelia vlády priznali vplyv Spojených štátov amerických na toto rozhodnutie. Predseda ĽSNS považuje rozhodnutie vlády za prelomové, keďže Slovensko sa podľa neho stane prvou krajinou NATO, ktorá na Ukrajinu dodá priamo stíhačky.

„Nedá sa preto tento krok vlády klasifikovať inak, ako vlastizrada, ako otvorené zaťahovanie Slovenskej republiky a obyvateľov Slovenska do vojny“, myslí si Kotleba. Pokiaľ vláda schválila poslanie 13 slovenských MiG-ov na Ukrajinu, tak potom nech Heger, Naď, Matovič, Káčer, Zmeko, Kollár a všetci ostatní, ktorí toto rozhodnutie podporili, idú tieto MiG-y ako „veľkí hrdinovia“ pilotovať, odkazuje Kotleba vládnym politikom. Je presvedčený,že nikomu na Slovensku chýbať nebudú. „Slovensko potrebuje mier a nie bláznov, ktorí nás chcú za každú cenu zatiahnuť do vojny,“ odkazuje verejnosti v závere videa šéf ĽSNS.

Politici k rozhodnutiu vlády o MiG-och: Nastrčení užitoční idioti si dláždia cestu do kriminálu
Europoslanec Milan Uhrík (Republika) a poslankyňa Národnej rady SR Slavěna Vorobelová sa vyjadrili k rozhodnutiu vlády SR poslať stíhačky MiG-29 na Ukrajinu. Svoje si o tom myslí aj Tomáš Taraba, líder strany Život NS. Nastrčení užitoční... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik