Nie sme rodina, nechceme byť, chceme iba prežiť
15 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

"SME RODINA je slovenské populistické politické hnutie pôsobiace od roku 2011. Predsedom hnutia je podnikateľ Boris Kollár. Z hľadiska ideológie je hnutie zložito vymedzené. Kollár ho nepovažuje ani za ľavicové, ani za pravicové. Profiluje sa ako neštandardný politický subjekt s cieľom "ochrániť rodiny na Slovensku pred ohrozením zvonku aj zvnútra" - takto kuriózne charakterizuje hnutie Wikipédia. Hnutie, ktoré si Boris Kollár - ako inak - kúpil.

Načo zbierať podpisy, keď sú peniaze, pravda, načo hľadať voličov, keď sú známi a sú aj až intímne dobre známe! Sme rodina je iba premaľovaná "Soska" - Strana občanov Slovenska. A je naozaj iba na podiv, keď už sa o Matovičovom OĽaNO hovorí ako o "eseročke", prečo novinári nepomenovali Kollárovcov napríklad "kartel". (Na vysvetlenie - kartel je dohoda medzi podnikmi, organizáciami alebo štátmi, v ktorej sa obmedzuje alebo eliminuje konkurenčný boj medzi členmi kartelu s cieľom maximalizovať zisky členov kartelu. Kartelové dohody bývajú jedným z dôsledkov klientelistického konania.) A tu ešte raz načrime do Wikipédie: "V parlamentných voľbách vo februári 2020 sa SME RODINA stala treťou najsilnejšou stranou v parlamente. Kollár ako líder druhej najsilnejšej koaličnej strany sa v marci 2020 stal predsedom Národnej rady Slovenskej republiky. Pri tvorbe koalície sa prezentoval projektom výstavby 25 000 štátnych nájomných bytov. Cena prenájmu v takýchto bytoch mala byť podľa Kolára dvesto až tristo eur. 

Od rozprávok na zem

Ale - zas cez rozprávky. Ako inak! Verejnosť už pomaly zabúda na "druhé SNP", počas ktorého nám Kollárov sociálny minister Krajniak ukázal, že štát možno riadiť a jeho občanov buzerovať napríklad aj v armádnom štýle.

A teraz k súčasnosti

Kde sú nájomné byty, to asi vieme. Vieme aj to, že nájomné v nich nebude avizovaných od dvesto eur, ale bude oveľa vyššie. O hypotékach a ich zdražení tu hovoriť nemusíme, napokon to naozaj Kollárovcom asi vyčítať nemožno. Naopak, možno im vyčítať to, že tu máme dočasne trvalú vládu v demisii, ktorá si nerobí nič ani z ústavy, ani z prezidentky, ani z občanov voličov, ani z vlastného obmedzenia. Keby totiž nelavírovali vždy na tú stranu, kde im to ako kartelu pripadalo obchodne "zmysluplnejšie", Slovensko by nebolo v takej brynde, ergo, jalovej polievke či v riadnej kaši, v akej je. V podstate od júna 2022 sa Sme - rodina správa skôr ako pštros a s hlavou v piesku taktiež umožnilo vláde v demisii trvale vládnuť až do "nemlátom". Len si nebodaj niekoho "nerozhádať", lebo, veď s niekym sa bude treba zbratať aj po voľbách.

Neviem, nejak som asi nezachytil

"Maskáčový" organizátor SNP 2, ktorý má inak v popise práce starostlivosť o rezort práce, sociálnych vecí a rodiny - ehm, to "a rodiny" tu vyznieva tak nejak dvojzmyselne, akosi verejne nereagoval na správu Štatistického úradu slovenskej repubilky, ktorá viac ako jasne hovorí o zbedačenej, ožobračenej "Slovači", existenčne bojujúcej s extrémnym zdražovaním. Žiadalo sa vystúpiť, povedať niečo v zmysle "áno, vieme, na čísla budeme dovtedy reagovať takto a takto". Ale - nezáujem. Hnutie viac energie zjavne - v kontexte správ, ktoré vychádzajú v TA SR - venuje informačnej kamufláži okolo Migov, podpore Hegera, ale tak, aby to nenasr...štvalo Pellegriniho, veď čo keby po voľbách v septembri... ale ani Hegera, veď čo keby po voľbách v septembri... nevidno, že by sa rodinné hnutie nejak angažovalo proti astronomicky rastúcemu štátnemu dlhu, alebo nákupu pancierových limuzín pre ministrov či vrtuľníka pre ministra vnútra. Vlastne, s hlavou v tom piesku sa toho v tomto zmysle naozaj nedá.

Napokon - voľby pred letom, ale v septembri

Asi máme mnohí chaos v kalendári a v ročných obdobiach. Pamätáte sa ešte, ako na sklonku decembra minulého roka prišiel pán Boris Kollár od prezidentky do médií a tlmočil občanom jej podmienky na "prežitie" Hegerovej vlády? Ako sväto-sväte horlil, že hlava štátu povedala, že očakáva dohodu koalície na zmene ústavy do konca januára 2023 a voľby v júni 2023? A vidíte, čo z toho je dnes? Koho vlastne teda podporil Boris Kollár a koho predseda Národnej rady Slovenskej republiky a jeho poslanci, povedzme eufemisticky "zavádzali"? Veď sme to všetci sledovali v priamom prenose, aj s komplertnými vykrúcačkami. No, nad rozliatym mliekom sa neplače. To fakt nie. Len je dobré pripomínať si, že niektoré fľaše sú naozaj rozbitné.

Ozaj, ako to teda je s tou ochranou rodín s ohľadom na správu o zdražovaní? Ako v rozprávke "Ani nahá, ani oblečená"? Zas?

Otrasná správa štatistikov - superinflácia na Slovensku
Spotrebiteľské ceny tovarov a služieb boli vo februári 2023 medzimesačne vyššie o 1,1 percenta. Nepretržitý rast cien od januára 2021 v posledných mesiacoch spomalil a vo februári 2023 dosiahla inflácia opätovne hladinu doterajšieho maxima na... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Spotrebiteľské ceny tovarov a služieb boli vo februári 2023 medzimesačne vyššie o 1,1 percenta. Nepretržitý rast cien od januára 2021 v posledných mesiacoch spomalil a vo februári 2023 dosiahla inflácia opätovne hladinu doterajšieho maxima na úrovni 15,4 percenta. Informuje na svojom webe najnovšie Štatistický úrad Slovenskej republiky.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik