Uhrík UPOZORŇUJE: Majitelia domov a budov POZOR!
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

V najbližších rokov majiteľom domov a budov hrozia povinné veľké rekonštrukcie. Europarlament dnes schválil smernicu o povinnom zvýšení energetickej hospodárnosti budov. Upozorňuje na to europoslanec a líder Republiky Milan Uhrík na sociálnej sieti.

"Od reality odtrhnutí politici v Bruseli sa dnes rozhodli, že idú zvyšovať už aj tak nedosiahnuteľné emisné normy. Po zákaze áut so spaľovacími motormi sa majú výrazne sprísniť emisné normy aj pre domy a budovy," varuje Uhrík spoluobčanov.

Tisíce slovenských domácností tak budú musieť do roku 2033 vymeniť okná, nainštalovať solárne panely a ešte viac zaizolovať fasády. Náklady na splnenie týchto "ambicióznejších" ekologických noriem sa môžu podľa europoslanca vyšplhať na desiatky až stovky tisíc eur na jednu budovu.

Najviac ohrozené budú domčeky a budovy na vidieku. "Rozumní nemeckí europoslanci to pomenovali jasne: "Táto ideologicky vynútená rekonštrukcia je útokom na vidiecke oblasti. Takto sa vytvárajú regionálne krízy!"."

Uhrík upozorňuje, že zo Slovenska hlasovali za tento nezmysel europoslanci z PS/SPOLU, OĽaNO a KDH. "Ja som hlasoval proti. Normy pre budovy si majú určovať národné štáty."

Teraz je podľa Uhríka rad na Európskej rade. "Dúfajme, že sa nájde dostatok rozumných vlád, aby tento návrh v poslednom štádiu zamietli. O Hegerovej vláde si, samozrejme, ilúzie nerobím... Ak by to bolo na nás, určite by sme bránili národné záujmy a ľudí do povinných rekonštrukcií netlačili. Dnes sú ľudia radi, že majú vôbec kde bývať," uzavrel europoslanec.

Fico: Slovensko bude v júni v hroznom stave, ale 30. septembra to bude KATASTROFA! (VIDEO)
Fico apeluje na skorší termín volieb a úradnícku vládu! Ešte stále môžu byť predčasné voľby aj na začiatku júla, všetko je v rukách prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Vyhlásil to predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico na utorkovej tlačovej... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik