Príšerný "MLYNČEK NA MÄSO" bude pokračovať...
14 | 03 | 2023 I Milan Laca
Kyjev sa rozhodol naďalej držať Bachmut (Arťomovsk). Zelenského úrad oznámil rozhodnutie velenia naďalej udržiavať mesto, oznamuje  webová stránka úradu prezidenta Volodymyra Zelenského.
Je to veľmi tvrdé 

"Vzhľadom na priebeh obrannej operácie v smere na Bachmut (Arťomovsk),  všetci členovia veliteľstva vyjadrili spoločný postoj k ďalšiemu udržaniu a ochrane mesta Bachmut," píše sa v správe. "Na východe je to veľmi tvrdé - veľmi bolestivé. Musíme zničiť vojenskú silu nepriateľa - a zničíme ju", vyhlásil prezident Zelenskyj.

Kanadská ministerka zahraničia PRIZNÁVA: Cieľom je ZMENA REŽIMU V RUSKU!
Kanadská ministerka zahraničia Mélanie Joly priznala, že cieľom kanadskej vlády nie je len to, aby Rusko opustilo Ukrajinu, ale aj zvrhnutie samotnej vlády ruského prezidenta Vladimira Putina, informuje americký portál Breitbart. Feudovský... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Rusi tlačia
Veliteľ ukrajinských pozemných síl Alexander Syrskij označil situáciu v Bachmute (Arťomovsku) za zložitú pre ozbrojené sily Ukrajiny. Poznamenal, že ruská armáda postupuje niekoľkými smermi, ohrozuje ukrajinskú obranu a postupuje smerom k centrálnym obvodom mesta. Veliteľ jednej z jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny Denis Jaroslavskij nevylúčil, že by sa mesto mohlo stať ďalším "kotlom" pre ukrajinskú armádu.
Strategické mesto

Hlavný veliteľ ukrajinksých ozbrojených síl Valerij Zalužnyj sa domnieva, že obrana Bachmutu odstrašuje nepriateľa a je kľúčová pre stabilitu celého frontu.  Generál to napísal na  na Facebooku. „Rešpektujem silu, odvahu a nezlomnosť našich vojakov v Bachmute", vyhlásil Zalužnyj.

Ruský postoj 
Zdroj RIA Novosti napísal, že ruské sily ovládli jednu z hál v tamojšom závode na spracovanie neželezných kovov, kde Zelenskyj koncom decembra oceňoval ukrajinských vojakov. Závod sa nachádza v centre mesta. Majiteľ súkromnej armády "Wagner" Jevgenij Prigožin tvrdí, že  v boji  o Bachmut (Arťomovsk) stratili ozbrojené sily Ukrajiny za mesiac až 11 tisíc ľudí. Ruská strana o svojich stratách neinformuje. 
 
PREMENOVAŤ RUSKO? Zelenskyj sa na to chce pozrieť
Zmeňte meno nepriateľa na „Muscovy“, žiada petícia. Ukrajinci by chceli premenovať Rusko – a prezident Volodymyr Zelenskyj sa o túto myšlienku zaujíma, informuje POLITICO. Ukrajinci sa asi príliš nudia Petícia vyzýva ukrajinskú vládu, aby... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik