Politológ Michelko: Demokrati sú ponuka pre SKRACHOVANCOV!
14 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Politológ Roman Michelko sa v týždennej glose bližšie pozrel na novo vzniknutý politický subjekt Demokrati, ktorého predsedom je „extrémne neschopný a servilný“ Eduard Heger. Tomu však bude robiť podrazy Igor Matovič, čím len zviditeľní jeho neschopnosť.

Michelko si berie na paškál aj Miroslava Kollára, ktorý pochopiac, že Dzurinda je politická nula, ho hodil cez palubu a začal rokovať s áčkovými politikmi. Tu pripomína, že to, čím bol Eduard Heger pre Matoviča, tým bude v novom subjekte pre extrémne arogantného Naďa. Strana je pritom plná skrachovaných núl, akou je aj Mikuláš Dzurinda. Ten je navyše závislý na moci. Michelko hovorí o Hlase ako o drahej neveste.

OĽaNO 2 nie je OĽaNO 2

„Niečo tak hlúpe, servílne, chce byť lídrom?,“reaguje Michelko na oznámenie vzniku strany Demokrati, ktorá ešte aj svoje logo „odkopírovala“ od niekdajšieho Gašparovičovho HZD. Okrem Kollára, ktorého považuje Michelko za extrémne toxickú skrachovanú nulu, tam s Hegerom zakotvila zbierka skrachovaných politikov. Takým sú aj „hulvátske NATO dvojičky“ Naď a Káčer, či Budaj, na ktorom si zgustnú médiá. A Michelko menuje niekoľko mien, ktoré poznáme ako z vlády, tak z progresívnej časti politického spektra. Michelko v strane však vidí aj vnútorné boje, ako by každý chcel čo najlepšie miesto.

Huliak z NK: Presadzujeme manuálne sčítanie hlasov (VIDEO)
Čím viac sa bude približovať termín volieb, tým intenzívnejšie budú prebiehať rozhovory medzi stranami o spolupráci. V poslednom čase SNS a Národná koalícia a nezávislí kandidáti deklarujú ochotu spolupracovať, čo potvrdil aj predseda NK, Rudolf... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Pôjdu do histórie

„Ráno bol extrémne utajený snem, nikto z novinárov o tom nevedel, pozvánku dostali len na tlačovku, naraz celé predsedníctvo, skrátka transparentnosť úplne že ... Hegerovská,“žasne Michelko a nechápe ani, že práve Heger so svojou podriadenosťou a nekompetentnosťou dokáže osloviť cez štyri percentá voličov.

„Aj toto je obraz úbohého slovenského elektorátu, ktorý v takom počte dokáže niečo takéto voliť,“ myslí si Michelko, ktorý od Demokratov očakáva jedno – zbavia slovenskú politiku týchto existencií.

Servílny Naďovi

Michelko hovorí, že Jaroslav Naď je pre Hegera to, čím bol pre Matoviča. Vykoná všetko, čo od neho bude požadovať.

„Neexistuje taká zákernosť, ktorú by neobhajoval, tak teraz bude robiť to isté, len nie na drôtikoch Matoviča, ale Naďa. Toho každý dobre pozná, ale to, čo predviedol v Michalovciach krásne ukázalo, aké je to s prepáčením mega hovädo,“ konštatuje Michelko.

Zdroj: TASR | Minister obrany Jaroslav Naď

Politická trasorítka

„Miro Kollár pochopil, že s Dzurindom to asi žiadna veľká cesta nebude, presedlal na týchto akože áčkových politikov, ktorí sú áčkoví v tom, že zlikvidujú OĽaNO 1 a OĽaNO 2, sú áčkoví deštruenti,“smeje sa Michelko, ktorý ale uznáva, že keby Kollár šiel s Dzurindom, jeho šance sú rapídne nižšie. Ak však ustoja útoky Matoviča, tak sa niekde medzi troma a piatimi percentami vo voľbách môžu uchytiť.

Žumpa tu tečie prúdom a oni sa tvária ako fialky
Božena Němcová je ako spisovateľka asi najznámejšia svojou knihou Babička. Dúfajme, že až tam sa s pani prezidentkou nedostaneme. A tak je skôr na porovnanie priliehavejšie iné autorkino dielo - V zámku a v podzámčí. Pani Božena Němcová v tejto... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Dobrá akvizícia

„Nech si len takýchto skrachovaných ľudí zoberú čo najviac, úplne smiešne,“ konštatuje Michelko o Čekovskom, Kozelovej, Nechalovi a ďalších politických mŕtvolách, ktorí do projektu Demokrati s Hegerom vstúpili.

Ešte k Dzurindovi

Mikuláša Dzurindu Michelko vníma ako človeka závislého na moci.

„On strašne chce, len nikto nechce jeho. On si ani neuvedomuje, ako tým „moji mladí“ ponižuje tie figúrky okolo seba,“myslí si Michelko, podľa ktorého sú to nuly a Dzurinda je toxická nula. Toho podľa politológa nik neberie vážne, čo berie veľmi ťažko. Jedinú Dzurindovu úlohu vidí v tom, že "zasmradí a odíde".

Čaputová si to najprv citlivo zváži, a potom oznámi, či bude opätovne kandidovať
Prezidentka SR Zuzana Čaputová v horizonte týždňov oznámi, či bude opätovne kandidovať na post hlavy štátu. Uviedla to na pondelkovej diskusii v Slovenskom národnom divadle. "Ešte mám nejaký čas sa rozhodnúť. Chcem vyslať signál, že to... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Drahá nevesta

Michelko tiež pripomína, že ak Pellegriniho Hlas nechceme dostať do koalície, ktorú si nik z pronárodne zmýšľajúcich ľudí nepraje, je nutné rátať so spoluprácou s ním.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Boris Kollár už nie je povestná drahá nevesta. Je ňou Peter Pellegrini a jeho Hlas

„Už nie Kollár, už Hlas bude tou povestnou drahou nevestou,“pripomína Michelko na margo Hlasu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik