Čestná žena Remišová
15 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Nie, fakt nie. Účelom tohto názoru nie je posudzovať či dokonca spochybňovať čestnosť ženy Remišovej na ministerskom kresle či mimo neho. Akurát, že sa po tomto Matovičovom hodnotení exkolegyne v OĽaNO a zároveň asi aj vicekolegyne v OĽaNO tak silne natíska obraz inej ženy, tak vychvaľovanej v jednej etape z našich starších dejín.

Zdroj reprofoto RTVS

 

Áno, pani Jiřina Švorcová, čestná to žena svojej doby

"Nechcem, aby si ľudia mysleli, že toto hnutie (OĽaNO - pozn. red. HD) je nejaká moja eseročka. Neprišiel som si urobiť z politiky biznis. Mojim cieľom bolo posunúť Veroniku Remišovú dopredu, pretože je podľa mňa úkaz na slovenskej politickej scéne. Myslím si, že je to budúca premiérka," odpovedal Matovič na otázku TA SR ešte v roku 2017.

Remišová o Matovičovej hitparáde populizmu

"Je to na poslancoch v parlamente, či chcú podporovať takúto hitparádu populizmu, alebo či chcú byť zodpovední. Vicepremiérka Veronika Remišová tak reagovala na návrh hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti na vyplácanie 500 eur za účasť vo voľbách." Veru, ako čestná žena. A nezostala iba pri tom. Už skôr vyhlásila, že "premiér Igor Matovič a predseda SaS Richard Sulík sa chystajú urobiť obrovskú chybu svojho politického pôsobenia, a to rozbiť túto vládu". teda, tú minulú, ktorá ešte nebola v demisiou obmedzenom režime výkonu právomocí.

Treba mať rovnú chrbticu

Už v júni 2019 Veronika Remišová ako čestná žena - podľa Matoviča - pre TA SR vyhlásila, že "jej ďalšia politická kariéra sa už nebude spájať s Igorom Matovičom". Pani Veronika celé dni pracuje pre Slovensko. Niekedy až maká - vyplýva z jej statusov na sociálnej sieti. Aj dnes " s tímom od rána pracujeme pre Slovensko." Konštatovala v statuse. A Igor už v televízii vo večerných správach básni o tom, že Veronika sa vráti do rodného straníckeho hniezda OĽaNO. Niečo v tom zmysle, že Žitňanská a Šeliga určite potiahnu s Hegerom, ktorého už, ako matovič avizoval, zradil Káčer a s Veronikou sa rokuje o návrate na rodnú hruď.

Vyjasnilo sa "zázemie"

Zázemie je krásne synonymum pre slovo "trafika". Fakt krásne. Ešte nedávno Veronika Remišová tvrdila, že "Za ľudí spoluprácu s novým projektom Eduarda Hegera nevylučuje", podľa nej sa však "musí najprv vyjasniť zázemie a hodnoty premiérovej strany". To sa už asi vyjasnilo, aj sa oteplilo, aj zima odišla a Veronika vyjasňuje aktuálne okolnosti návratu do OĽaNO - súdiac podľa Matoviča. Tam k nejakému tomu zázemiu a hodnotám určite príde. Napokon, ako ona hovorí - "akoby všetci na pravom strede chceli byť len Pellegriniho pomocníci". No hej, tu mal Matovič pravdu s tým "úkazom".

Veronika na hrad!

Nuž a keď prezidentka požiadala Matoviča, aby sa "neschovával za jej sukňu", tak zrejme tu budeme mať z Trnavy plán B. V pionierskom paláci bude iná sukňa - sukňa Veronika. A keď nie tam, tak aspoň na úrade vlády v arcibiskupskom paláci. Malo by to byť dosť konzervatívne dôstojné prostredie pre neobyčajne obyčajných. Uznajte, nechať kandidovať za OĽaNO na niektorú z týchto funkcií buď pani Záborskú, alebo pani Kozelovú, to by ešte len bol riadny bizár. A či Joža Pročka? Toho hádam iba ak by si po čase zas navliekol sukňu. Keď už sa o tých sukniach točí toľko. 

Živoríme v štáte, v ktorom sa žiť už nedá
Podľa Aristotela je štát "rozvinuté spoločenstvo obcí, alebo politické spoločenstvo ľudí, ktorí sa spojili na dosiahnutie určitého blaha". Podľa Aristotela náš štát existuje iba na papieri. V našom štáte už nejde o dosiahnutie blaha, tu sa nedarí... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik