Kozelová sa vrátila z Ukrajiny
13 | 03 | 2023 I Tibor Malý/tasr

Deportácia detí a žien a ženské vojnové obete. Toto bola hlavná téma pracovnej cesty malej skupiny poslankýň Národnej rady SR na Ukrajinu, z ktorej sa cez víkend vrátili. Skupinu viedla poslankyňa Monika Kozelová, spolu s ňou cestu absolvovali poslankyne Martina Brisudová, Anna Mierna a Anna Zemanová. Okrem iných sa stretli s podpredsedníčkou Ukrajiny Olenou Kondratjuk, či metropolitom pravoslávnej cirkvi Kyjeva a Ukrajiny, vladykom Epifanijom, ktorý je zakladateľom domovov pre ženské vojenské obete Eleos.

V súčasnosti je oficiálne registrovaných 16.278 nahlásených unesených detí, avšak ukrajinský ombudsman hovorí o čísle presahujúcom 260.000. Väčšie množstvo deportovaných detí a žien nikto nenahlásil a to z dôvodu, že príbuzní či známi nežijú, alebo boli unesení spolu s deťmi.

Putin v Rusku podpísal špeciálny zákon, ktorý veľmi zjednodušil adopciu ukrajinských detí a ešte počas adopčného procesu môžu dieťaťu dať nové meno a aj iný dátum narodenia. Rodičia, tak svoje unesené deti nemusia nikdy nájsť.

Násilná deportácia žien a detí do Ruska bude témou pripravovanej tlačovej konferencie v stredu tento týždeň, ktorú organizujú poslankyne, ktoré sa stretnutí na Ukrajine zúčastnili.

Európa má vážny migračný problém!
Pokiaľ nie je stanovený proces formulovania politiky, nemôže existovať komplexný prístup k migrácii. A s tým má Európska únia vážny problém. Musí už začať KONAŤ! Migrácia, najmä z Afriky, v poslednom desaťročí stúpa. Nezdá sa však, že by sa... Čítať ďalej
13 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme