Šéf Wágnerovcov bude kandidovať na prezidenta Ukrajiny
12 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

„Budem kandidovať na prezidenta Ukrajiny,“ vyhlásil oligarcha Prigožin nad troskami Bachmutu. Miliardár a majiteľ žoldnierskej skupiny Wagner Jevgenij Prigožin podľa českého webu echo24.cz oznámil, že chce kandidovať v roku 2024 na post prezidenta Ukrajiny. „Keď vyhrám, bude všetko v poriadku,“ vyhlásil okrem iného.

Ešte predtým Prigožin opakovane kritizoval velenie ruskej armády z neschopnosti a nepriamo naznačoval, že by sám odviedol lepšiu prácu. Táto kritika viedla podľa Prigožina až k tomu, že ruská armáda prestala dodávať Wagnerovcom delostreleckú muníciu.

Wagnerovci vstúpia do ukrajinskej politiky

Dá sa tak usudzovať podľa nedávneho vyhlásenia ich majiteľa, že po dobytí mesta Bachmut sa Wagnerova armáda zmení na „armádu s ideológiou“. Je možné, že tieto slová súvisia práve s Prigožinovou kandidatúrou.

"Ukrajinský generálny štáb vo svojom pravidelnom rannom operačnom hlásení oznámil, že obrancovia krajiny odrazili za uplynulý deň na východe Ukrajiny viac ako sto ruských útokov." Pripomína echo24.cz.

Nová ruská raketová taktika a nová raketa(VIDEO)
CNN: Rusko upravilo svoje raketové útoky na prelomenie ukrajinskej protivzdušnej obrany. CNN zverejnila správu o raketových útokoch na Ukrajinu, ktorá poskytuje odborné stanovisko k pokusom Moskvy prispôsobiť taktiku na prelomenie ukrajinskej... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik