Robert Fico vo videu o premiérovi: On je mimoň!
13 | 03 | 2023 I Eka Balašková

V televíznej diskusii Eduard Heger v jednej vete povedal, že nič nie je zadarmo a hneď aj vyzdvihol susedné štáty za to, že nám poskytujú ochranu vzdušného priestoru zadarmo. Od Roberta Fica si za to vyslúžil pomenovanie Mimoň.

Fico vysvetlil, ako bol zazmluvnený servis stíhačiek MIG-29 a že uzemnené boli predčasne z politických dôvodov. Ako už v minulosti niekoľkokrát pripomenul, že slovenský vzdušný priestor chráni technika susedných štátov, čo je absurdné. Robert Kaliňák pritom pripomenul, že to nie Robert Fico podpisoval zmluvu na MIG, ako sa politici a médiá snažia verejnosti podsúvať. Fico tiež vyjadril obavu z toho, že Slovensko je, tak, ako východné krídlo NATO, totálne demilitarizované. Tými, ktorí by ho mali chrániť. Namiesto toho sa čudujú, že by slováci odmietli nechať sa mobilizovať.

Slovenský vzdušný priestor

„Suverénna Slovenská republika, ktorá mohla používať MIG-29 do konca roku 2023, tak je nastavená abonentská zmluva. Naď sa rozhodol, že nevyužije rok 2023. Z politických dôvodov sa uzemnili MIGy. Myslím si, že všetko robili pre to, pripravovali sa na ich odovzdanie niekam do zahraničia. A nám chránia, ja by som radšej použil výraz kontrolujú vzdušný priestor lietadlá Českej republiky a Poľska a s veľkou radosťou sa k tomu hlási aj Maďarsko,“ hovorí Robert Fico na tlačovej besede v nedeľu popoludní a konštatuje, že by bolo zaujímavé, keby slovenské stíhačky lietali nad susednými štátmi.

Eduard HEGER DEKLARUJE: MÁM ČISTÉ SVEDOMIE
Dočasne poverený premiér Eduard Heger žiadnym spôsobom z pozície predsedu vlády nikdy nezasahoval, nezasahuje a ani nebude zasahovať do vyšetrovania polície a prokuratúry. Vyhlásil to v reakcii na nedeľňajšiu tlačovú konferenciu strany... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Kto podpisoval MIGy

Robert Kaliňák pritom pripomína, že hoci všetci píšu, že pri servisovaní Migov dal niekdajší predseda vlády Fico zákazku svojmu kamarátovi.

„Treba sa pozrieť na fakty. Viete, kto bol vtedy najvyšší predstaviteľ ministerstva obrany? Pán Rastislav Káčer bol pri vyjednávaní zmluvy s MIGom a v roku 2002, konkrétne 3. júla došlo k podpisu, keď on bol štátny tajomník na ministerstve obrany. Keď sa chce pán Heger pýtať, tak nech sa vo svojej vlastnej strane opýta pána Káčera, komu prihral kontrakt s MIGmi. V relácii to povedal jasne. Vy ste, pán Fico dohodli a dali kšeft svojmu kamarátovi. Pred viac, ako 21 rokmi, bol pri tom Rastislav Káčer,“ vysvetľuje Robert Kaliňák.

Zdroj: Imgur | Robert Kaliňák

Demilitarizované Slovensko

„Ďalší problém, ktorý máme je, že tie F-16tky z nejakého dôvodu, asi sú nejaké iné, dôležitejšie objednávky, meškajú. Tak o to viac tie MIG-29 mohli fungovať, minimálne do roku 2023. Pán Heger v TA3 hovoril o nejakých talianskych systémoch protivzdušnej obrany. A tie tu nie sú. Americké Patrioty odchádzajú, jeden už odišiel, jedna batéria odišla, druhá je na odchode, sú tu ešte dve, ktoré obsluhujú Holanďania, alebo Nemci. Kvalita ochrany vzdušného priestoru ani zďaleka nie je taká, ako bola, keď sme mali MIG-29 funkčné a keď fungoval systém S-300,“ upozornil Fico.

Kto odzbrojil Slovensko

Fico prejavil vôľu nazrieť do muničných, vojenských skladov a skladov Štátnych hmotných rezerv.

„Nech nám ukážu, či vôbec máme niečo v skladoch, pretože všetky krajiny, hlavne východné časti NATO avizujú, že sa totálne vyprázdnili, pokiaľ ide o muníciu – tá bola všetka poslaná do vojny na Ukrajine. Mám veľkú hrôzu pri predstave, že by sa tu na Slovensku malo niečo udiať,“ obáva sa Fico podotýka, že nik tak kvalitne neodzbrojil Slovensko, ako minister obrany a vrchná veliteľka Ozbrojených síl SR.

Fico a Gašpar zverejnili nahrávky, ktorými usvedčili Eduarda Hegera z klamstva
V nedeľnej diskusnej relácii na TA3 sa v dueli stretli Robert Fico (Smer-SSD) a Eduard Heger (Demokrati). Následne po tom na tlačovej besede strany Smer prišli Robert Fico a Tibor Gašpar s ďalšími nahrávkami, ktorými usvedčili Eduarda Hegera z... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Slovensko horí, ako Reichstag v r. 1933

Fico pritom chápe, že viac, ako 90 percent Slovákov by si našlo výhovorky, keby prišla mobilizácia. „Kto by chcel za týchto bláznov sa nechať ísť zabiť? Za Čaputovú? Za Hegera? Ja sa tým ľuďom vôbec nečudujem,“  konštatuje Fico.

„Použil som výraz, že Slovensko horí, ako Reichstag v 1933-ťom roku. On bude rozprávať. Grafy ukazovať. Všetko je perfektné. Všetko funguje, sme majstri sveta. On je mimoň,“ uzatvára predseda Smeru.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik