Žilinka POUČIL Hegera ako malého chlapca
11 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Poverený dočasný premiér Eduard Heger v sobotu bez oponenta hviezdil v "diskusnej" relácii telerozhlasu Sobotné dialógy. Okrem predvolebnej kampane svojej strany Demokrati a brýzgania voči lídrovi HLASu Petrovi Pellegrinimu stihol už len jednu vetu: Najväčšou chybou koalície bolo zvolenie Žilinku za generálneho prokurátora! A GP Maroš Žilinka teraz na tieto slová reaguje.

V sobotu 12. 3. sme si vypočuli na obed v Sobotných dialógoch v Slovenskom rozhlase predvolebný prejav dočasne povereného premiéra, dočasne povereného ministra financií, dočasne povereného ministra zdravotníctva a najnovšie aj lídra strany Demokrati, Eduarda Hegera.

"Spôsob, akým zneužíva odvolaný premiér E. Heger verejnoprávny priestor, je priam zarážajúci. Celú reláciu Sobotné dialógy v Slovenskom rozhlase využil na brýzganie voči lídrovi HLASu - bez kvalifikovanej oponentúry. Politik, ktorý vykrikuje o dodržiavaní pravidiel, korektností a rešpektu, využíva reláciu na útočnú propagandu a šírenie klamstiev," uviedla na sociálnej sieti hlasáčka Ľubica Laššáková.

Podľa nej je na zamyslenie, či odvolaný premiér, ktorý si založil novú stranu, má právo využívať tento priestor vo verejnoprávnom médiu bez oponentúry. Zjavne je čas, aby sa RTVS nad tým zamyslela, alebo aspoň použila kvalifikovanú a odborne zdatnú oponentúru. "Nechať rozprávať E. Hegera čo chce a ako sa mu chce, je totiž aj po profesionálnej stránke neprípustné," dodala Laššáková.

Eduard Heger, foto: FB/Ľubica Laššáková

Žilinka vyviedol Hegera z omylu. Alebo to nebol omyl?

Okrem opozícia sa však ozval aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Ten reagoval na Hegerovo vyhlásenie, že najväčšou chybou koalície bolo zvolenie Žilinku za generálneho prokurátora.

 

"K vyjadreniu dočasne povereného predsedu vlády SR v dnešnej relácii RTVS Sobotné dialógy, v ktorej zopakoval, že „najväčšou chybou koalície bolo zvolenie generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku“: Za kandidáta na generálneho prokurátora SR som nebol zvolený „koalíciou“, ale 132 hlasmi poslancov Národnej rady SR (ústavná väčšina je 90 hlasov). Takto vyjadrenú silnú legitimitu na výkon funkcie generálneho prokurátora SR potvrdila mojím vymenovaním do funkcie prezidentka SR," upozornil na Hegerove klamstvá v priamom prenose Žilinka.

"Práve tak SILNÁ LEGITIMITA mi umožňuje pri výkone funkcie generálneho prokurátora SR principiálne a dôsledne OCHRAŇOVAŤ, PRESADZOVAŤ a UPEVŇOVAŤ ZÁKONNOSŤ, bez ohľadu na záujmy či predstavy politikov, politických strán alebo politických hnutí a nepodľahnúť pri tom tlaku médií či verejnej mienky," dodal generálny prokurátor.

"Ako som už viackrát zdôraznil, jediným imperatívom pre mňa vždy bol a bude jedine ZÁKON," uzavrel Žilinka svoj status.

Sobotné dialógy RTVS sa menia na MONODRÁMU! Dnešný sólista: Eduard Heger
Pomaly ale iste boli Slováci donútení uvedomiť si, že médiá hlavného prúdu posledný čas neprinášajú nič iné, iba propagandu. Opozičné názory sú vo vysielaní neprijateľné, Rada pre mediálne služby ide trestať za rozhovor s vraj "neobjektívnym"... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik