V PRAHE TO VRIE! Kedy sa konečne preberie SLOVENSKO!?! (VIDEO)
11 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Tisíce ľudí v uliciach: Dav protestuje proti biede! Na Václavskom námestí v Prahe protestujú v sobotu tisíce Čechov na demonštrácii Česko proti biede. Viacerí rečníci požadovali odstúpenie vlády Petra Fialu. Sú nespokojní s tým, ako kabinet rieši súčasnú situáciu s vysokou infláciou či cenami potravín. Heslá s výzvami na demisiu vlády skandoval aj dav protestujúcich. O situácii informujú české Parlamentní Listy.

Tisíce ľudí dorazili na pražské Václavské námestie na demonštrácii Česko proti biede, ktorú zvolala strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Jindřich Rajchl, český aktivista, politik, právnik a bývalý fotbalový funkcionár, hneď na úvod zdôraznil, že ľudia tu nie sú ani kvôli Rusku, ani kvôli Putinovi, ako je im vládou a komentátormi predhadzované.

Počtom demonštrantov sa táto demonštrácia zrejme vyrovnáva tým septembrovým, ktoré sériu protestov proti Fialovej vláde začali, vtedy pod patronátom spolku Česká republika na prvom mieste.

„Chcel by som vás všetkých privítať v samotnom srdci našej vlasti a poďakovať vám, že ste vážili cestu, aby sme sa postavili proti biede,“ povedal Rajchl, podľa ktorého sú tu hluchí politici a hluché verejnoprávne médiá.

Vládne klamstvá

Hovoril o klamstvách, ktoré podľa neho prestupujú českým priestorom, napríklad o tom, že nemôžeme odísť z lipskej burzy alebo že tým, že chudobneme, pomáhame Ukrajincom. „Že sa naše deti nemajú v školách učiť, ako myslieť, ale iba to, čo je správne si myslieť. Že máme počúvať von der Leyenovú,“ vymenovával ďalšie klamstvá. „Hanba, hanba!“ skanduje dav, striedavo s volaním „Demisiu, demisiu!“

„Je načase otvoriť oči a uvedomiť si, že tieto klamstvá šírené politiky a mainstreamovými médiami a politickými neziskovkami – ich cieľom je nás ovládať, aby ste sa nešli postaviť tejto zapredanej vláde,“ povedal. „Treba si tiež uvedomiť, že tieto klamstvá rovnako ako ekonomická kríza, strach z vojny, cenzúra, sú iba dôsledky jednej príčiny – a tou je mravná bieda politikov, ktorí vládnu tejto krajine. Nie je možné odstraňovať dôsledky bez odstránenia príčiny. Tou príčinou je mravná bieda!“ zdôraznil Rajchl.

„Dnes sme sa sem prišli zhromaždiť, aby sme sa tejto biede vyhli. Aby tu nevládli vysielači signálov, majiteľky kabelkových tankov či pletačky svetrov. Aby už v tejto krajine nikdy nevládli záujmy nadnárodných korporácií, ale aby tu vládla vláda, ktorá bude hájiť záujmy občanov Českej republiky. Jedine tak sa vráti do našej krajiny prosperita, bezpečnosť, mier, sloboda,“ povedal Rajchl. 

Bezpečnostný expert odvážne: NATO stojí pred najväčšou porážkou za dobu svojej existencie
„Ukrajina začína prehrávať na všetkých frontoch a stráca schopnosť sa brániť. Chýbajú jej nielen zbrane a munícia, ale predovšetkým ľudia. A to je nebezpečné.“ Práve týmito slovami komentuje súčasnú situáciu na Ukrajine český bezpečnostný expert... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

„Nastal čas konať a vziať osud tejto krajiny do našich rúk. Nastal čas postaviť sa biede a vziať si našu krajinu späť!“ 

Redaktor ParlamentnýchListov.cz na mieste odhaduje dav asi na 50-tisíc ľudí.

Záver demonštrácie na Václavskom námestí tiež patril jej organizátorovi Henrichovi Rajchlovi. Ten vyzval premiéra Petra Fialu, nech sa namiesto hovorov so spriateleným moderátorom Moravcom pozrie do očí občanom. A dal vláde čas na splnenie formulovaných požiadaviek, inak hnutie Česko proti biede prikročí k ráznejšiemu odporu.

„Mlčte. To je odkaz od našej vlády," začal záverečný prejav demostrácie Henrich Rajchl.

„Nebudeme,“ protestovalo Václavské námestie.

„On to nie je odkaz, on je to rozkaz. Vyhrali voľby a myslia si, že môžu štyri roky beztrestne plundrovať túto krajinu. Hoci porušili všetky predvolebné sľuby, hoci zatvárajú oči pred otvorenou propagáciou nacizmu v srdci tejto krajiny. Hoci ohýbajú zákony, ako sa im to hodí. Hoci siahajú do vašich vreciek, kedykoľvek sa im to zapáči. Vy ale mlčte," pokračoval Rajchl.

Každý, kto si dovolí protestovať, je okamžite označený za proruského švába a za antisystémového človeka

„Každý, kto si dovolí protestovať, je okamžite označený za proruského švába a za antisystémového človeka. Takže mlčte, alebo budete dehonetsovaní a označení za trolly a možno stratíte aj vaše zamestnanie, možno vám to rozbije aj vaše vzťahy. Takže mlčte. Ale ja už sa nenechám nikým a ničím zastrašiť. Je mi jedno, aké mi dajú nálepky a ako ma budú urážať. Ja už sa ich nebojím, ja som hrdý občan Českej republiky. Ja už mlčať nebudem, čo vy?“ dodal Rajchl.

„Máme dosť toho cítiť sa ako cudzinci vo svojej vlastnej krajine. Už toho všetkého máme dosť. Viete, mnohí moji priatelia za mnou chodia a pýtajú sa ma, prečo to všetko robím. Ja im odpovedám, že to robím kvôli svojim trom dcéram, aby som sa im mohol pozrieť do očí a povedať, že som robil všetko, čo je v mojich silách, aby nezahynuli tie najdôležitejšie hodnoty v našej krajine. Už nesmieme dopustiť, aby nám vládla bábková vláda ovládaná mainstreamovými médiami. Už nesmieme dopustiť, aby boli beztrestne prednášané vyhrážky od nejakého protekčného fracka z Řeporyjí,“ povedal ďalej Rajchl.

Vyzval Petra Fialu, aby sa dokázal postaviť svojim voličom z očí do očí a povedal im, čo ste schopný pre nich urobiť. „My sme na to rokovania pripravení, môžem ísť zajtra do štúdia k Václavovi Moravcovi a reprezentovať tam váš hlas. Tak sa nebojte a raz nás tam pozvite,“ povedal ďalej Rajchl.

Dneškom podľa neho skončila doba pokorných žiadostí.

Český diplomat o strednej Európe: Zbláznili sme sa! Až na Maďarsko
Niekdajší český diplomat Jaromír Novotný sa domnieva, že sa svet opäť delí na bloky a Česko podľa neho v tomto novom svete nepochopilo svoje miesto, ani možnosti. Vznikol tu podľa neho neporaziteľný blok Ruska a Číny, ku ktorému sa stredná Európa... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Základom ďalšej aktivity hnutia, ktoré naplnilo Václavské námestie, majú byť požiadavky formulované pri vzniku hnutia Česko proti biede.  Pre splnenie požiadaviek, ktoré formuloval vo februári , dal Rajchl vláde čas do Veľkej noci. Druhou možnosťou je podanie demisie. Pokiaľ sa tak nestane, je pripravený na 16. apríla ďalšie demonštrácie.

„16. apríla sa tu uvidíme znova a budeme pokračovať v nátlakových akciách,“ popísal ďalšie kroky líder hnutia.

Poďakoval ľuďom, že prišli. "Český lev konečne povstal, vzlietli moravská aj sliezska orlica a povedali, že nenechajú hyeny rozkrádať ich vlastnú zem," podotkol Rajchl a zopakoval, že sa bude pokračovať tak dlho v nátlakových akciách, kým "vláda národnej biedy neskončí". "Nech žije naša vlasť, nech žije Česká republika!" zakončil Rajchl a pozval na pódium všetkých k spevu štátnej hymny. 

Vyjadrujú sa aj Česi na sociálnych sieťach

"Vlajky našej krajiny, ktoré sa dnes šíria od múzea po most, potvrdzujú, že NIEČO NOVÉ ZAČÍNA! Nech si médiá večer kričia čo chcú, PRAVDU už nezastavia. Ako ten vlak, plný prebudených ľudí, ktorý nezastaví, kým nedôjde do cieľa - DEMISIA!"

"Áno, sme za MIER a za normálny život našich detí! Sme za to, aby sme okamžite prestali vyzbrojovať kohokoľvek vrátane nás. A vy, čo nechcete pochopiť, spadnite zo skaly skôr, než budete hanebne vyhnaní!," znejú hlasy na sociálnych sieťach.

A my by sme len chceli položiť jednu otázku: Kedy sa konečne preberie SLOVENSKO?!

Sobotné dialógy RTVS sa menia na MONODRÁMU! Dnešný sólista: Eduard Heger
Pomaly ale iste boli Slováci donútení uvedomiť si, že médiá hlavného prúdu posledný čas neprinášajú nič iné, iba propagandu. Opozičné názory sú vo vysielaní neprijateľné, Rada pre mediálne služby ide trestať za rozhovor s vraj "neobjektívnym"... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik