Pozor na TEPLOTNÝ ŠOK! Blíži sa ORKÁN DIETHALM, mrazy a sneženie!
11 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

V posledných dňoch sme svedkami zmien počasia, na aké nie sme na našom území vôbec zvyknutí. Kým v piatok 10. marca prevládalo na Slovensku veľmi teplé počasie s búrkami a krupobitím, dnešná sobota prinesie jeden mimoriadne nebezpečný jav. Orkán Diethalm. Na severe sa pripravte na sneženie a počas dňa tu môže aj mrznúť. V noci zo soboty na nedeľu 12. marca zasiahnu mrazy podľa meteorológov z Imeteo.sk celé Slovensko.

Už v noci sa začalo na Slovensku výrazne ochladzovať a ráno sme sa prebudili do zamračeného, veľmi veterného a aj zasneženého rána. Okrem toho bude mimoriadne chladno a na severe bude počas celého dňa mrznúť.

Príliv teplého vzduchu vyvrcholil

Počasie aktuálne ovplyvňuje rozsiahla tlaková níž Diethelm, ktorá v nočných hodinách postúpila cez Lamanšský prieliv smerom nad Nemecko, kde priniesla veľmi veterné počasie. Poryvy vetra dosahovali nárazy o sile orkánu a orkán je dnes už aj na našom území.

VIDEO Mária radí Veronike: Sedačka za 8 tisíc? Mám lepší nápad!
Sedem pohoviek za viac ako 31-tisíc eur alebo kvetináč za 120 eur! To je vybavenie nového sídla ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. A to v čase krízy! Napriek tomu, že Veronika Remišová pri sťahovaní rezortu do iných... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Slovensko čakajú mrazy a sneženie

Ranné teploty sa budú v sobotu pohybovať od -3 do +4 °C a nízke teploty zvýrazní silný, nárazový vietor, ktorý bude v nárazoch dosahovať rýchlosť až okolo 90 km/h. Silný vietor tak pocit chladu ešte zvýrazní.

Okrem toho v noci na severe územia poklesla hranica sneženia aj do nižších polôh. Sobotňajšie ráno tak bude najmä v Žilinskom kraji zasnežené a nepôjde o nejaké slabšie sneženie. Na severe, predovšetkým na Orave a na Kysuciach bude snežiť aj výraznejšie a do sobotňajšieho večera môže napadnúť 10 až 15 cm nového snehu. Na severných, náveterných stranách hôr by mohlo napadnúť aj viac.

Takýto výrazný zvrat počasia sme na našom území dlho nezažili. Zatiaľ čo včera bolo veľmi teplo a vyskytli sa aj búrky, tak dnes bude na severe snežiť, a dokonca aj počas celého dňa môže mrznúť. V noci na nedeľu mrazy zasiahnu celé Slovensko.

Sobota však prinesie ešte jeden mimoriadne nebezpečný jav. Orkán Diethalm totiž prinesie na celé územie silný nárazový vietor, ktorý môže najmä na západnom Slovensku spôsobovať aj materiálne škody. Buďte tak veľmi ostražití!

"Demokrat" Igi 2 o Pellem ako o Ficovi 2
Dochádzajú slová, ako to nazvať. Keď "demokrat" Edo, na ktorom ešte ani nezaschla Matovičova síra a sliny nenávisti, nazve HLAS SMERom 2, to je zároveň popretie samého seba. Včera zarytý Matovičovec, dnes čosi zaryté nové oné, ale stále oľaňák.... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik