Postup Rusov pri Bachmute!
11 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Ruské sily dosiahli pokrok v prednej línii v Bachmute. Ten je kľúčovým cieľom niekoľkomesačného ťaženia Moskvy na východnej Ukrajine, ktoré si vyžiadalo mnoho obetí, informovala agentúra AP.

Guardian informuje, že ruský útok však bude ťažké udržať bez ďalších krutých strát, uviedli v sobotňajšom hodnotení britskí vojenskí predstavitelia.

Ukrajinské ministerstvo obrany v poslednej zo svojich pravidelných aktualizácií na Twitteri uviedlo, že jednotky polovojenskej skupiny Wagner kontrolovanej Kremľom dobyli väčšinu východného Bachmutu, pričom rieka pretekajúca centrom mesta teraz označuje frontovú líniu.

Pre Wagnerove sily by bolo „veľmi náročné“ presadiť sa, pretože Ukrajina zničila kľúčové mosty cez rieku a paľba ostreľovačov z opevnených budov ďalej na západ urobila z tenkého pruhu otvoreného terénu v strede „zónu zabíjania“.“

Ukrajinské jednotky a zásobovacie vedenia v banskom meste sú zároveň zraniteľné voči „pokračujúcim ruským pokusom obísť obrancov zo severu a juhu“, keďže ruské sily sa ich snažia "zovrieť do klieští", uviedlo ministerstvo.

Český diplomat o strednej Európe: Zbláznili sme sa! Až na Maďarsko
Niekdajší český diplomat Jaromír Novotný sa domnieva, že sa svet opäť delí na bloky a Česko podľa neho v tomto novom svete nepochopilo svoje miesto, ani možnosti. Vznikol tu podľa neho neporaziteľný blok Ruska a Číny, ku ktorému sa stredná Európa... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik