Nová ruská raketová taktika a nová raketa(VIDEO)
12 | 03 | 2023 I Milan Laca

CNN: Rusko upravilo  svoje raketové útoky na prelomenie ukrajinskej protivzdušnej obrany.

CNN zverejnila správu o raketových útokoch na Ukrajinu, ktorá poskytuje odborné stanovisko k pokusom Moskvy prispôsobiť taktiku na prelomenie ukrajinskej protivzdušnej obrany. 

Ruský mix

Hovorca Medzinárodného inštitútu pre strategické štúdie Douglas Barry  pre televízny kanál povedal, že ruské ozbrojené sily používajú kombináciu podzvukových riadených striel, hypersonických aerobalistických „Kinžalov“ a pravdepodobne aj návnad.

Reportáž LEN TV 24 o raketových úderoch na Ukrajinu

Zmena

v článku sa uvádza, že v posledných mesiacoch je zreteľný trend predlžovania intervalov medzi raketovými útokmi. To má za následok možnosť použiť viac striel naraz. Súčasné odpálenie viacerých rakiet šťažuje systémom protivzdušnej obrany ich zasiahnutie, zdôrazňuje CNN. "Posun nastal, keď ukrajinský systém protivzdušnej obrany dostal lepšie vybavenie," povedal Justin Bronk, výskumník z Royal United Services Institute v Londýne. Expert zároveň poznamenal, že história pozná veľa konfliktov, v ktorých jedna zo strán zamýšľala vyhrať prostredníctvom „strategického bombardovania“, ale príkladov takýchto víťazstiev je „extrémne málo“.

Nová raketa

Televízia CNN tvrdí, že Rusko „vyvinulo unikátnu raketu“, aby ľahšie zasiahlo kritickú infraštruktúru Ukrajiny. Rýchlosť rakety v kombinácii s jej nestálou trajektóriou a vysokou pohyblivosťou by mohla sťažiť jej zachytenie, uvádza sa v správe.

Postup Rusov pri Bachmute!
Ruské sily dosiahli pokrok v prednej línii v Bachmute. Ten je kľúčovým cieľom niekoľkomesačného ťaženia Moskvy na východnej Ukrajine, ktoré si vyžiadalo mnoho obetí, informovala agentúra AP. Guardian informuje, že ruský útok však bude ťažké udržať... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik