(VIDEO) Východniari v strehu! Svorka vlkov za bieleho dňa v blízkosti domov!
10 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Sociálnymi sieťami sa šíria nevídané zábery! Na východnom Slovensku sa v blízkosti obydlí vyskytla svorka vlkov. Zábery boli natočené v obci Batizovce v Popradskom okrese.

Na začiatku dediny zbadala šoférka svorku pobehujúcich vlkov a spoza okien svojho auta ich natočila.

„Toto je veľmi zvláštne, vlci sa zvyknú ľuďom vyhýbať,“ okomentovala zábery Veronika a na ich (ne)stratenú plachosť sa pýtajú a poukazujú viacerí.

„Je to prirodzený prírodný jav párenia. Aj keď uznávam, že v blízkosti intravilánu obce je to ojedinelá situácia. Nemajú silnú materskú svorku, vtedy by alfa pár nedovolil takto sa priblížiť k obydliam. Zhrnutie: Nie je to o tom, že vlk nie je plachý, ale chlapci sú pobláznení," snažil sa vniesť svetlo do diskusie Ján s tým, že prelom februára a marca je najčastejší možný prípad, kedy natrafiť na plachého vlka.

„Kebyže tam bývam a posielam deti do školy, bála by som sa, keďže je to v obytnej časti obce neďaleko Svitu,“ poznamenala v rámci diskusie Elena.

"Vlk je veľmi plaché zviera,a aj niektorí lesníci ho stretnú len párkrát za život... Nedokážem pochopiť ako sa dostali tak blízko k ľuďom... Celé to je nejako narušené a pokazené v dnešnej dobe...," okomentoval Peter.

"Diaľnica prerušila migračné trasy... Zver má veľmi málo možností bezpečne prejsť bez toho aby nenarazili na ľudí..," dodal Stanislav Paulíny.

"Podľa odborníkov však táto plachá šelma bežne človeku neublíži a väčšie nebezpečenstvo predstavujú napríklad túlaví psi," uvádza portál dnes24.sk.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik